Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον δήμο Αθηναίων λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της Αθήνας λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορίας 4)
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Σε ετοιμότητα τίθεται όλος ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων από απόψε στις 12 το βράδυ, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, όλες οι Υπηρεσίες του δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης (λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.λ.π.). Επίσης, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική, όπου κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, η δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ