Λάρισα: Πολίτες διασχίζουν καθημερινά με κίνδυνο της ζωής του διαλυμένη από τις πλημμύρες γέφυρα

Η πτώση της γέφυρας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής που αναγκάζονται να την διασχίσουν προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους
1'

Ήταν Σεπτέμβρης του 2023 όταν η κακοκαιρία Daniel χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.

Από το μένος των καιρικών φαινομένων δεν γλίτωσε ούτε η γέφυρα στον Παλαιόπυργο της Λάρισας. Πρόκειται για τη μοναδική γέφυρα που συνέδεε τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο. Με την κατάρρευση της γέφυρας, η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος κοινότητας Παλαιόπυργου, Γιάννης Μπεριτζάς, η γέφυρα έχει ενταχθεί στα επείγοντα έργα και αναμένεται μέχρι τέλος του καλοκαιριού να ανακηρυχθεί ανάδοχος. Ωστόσο μέχρι τότε η διάβαση της γέφυρας γίνεται μόνον πεζή και με την ευθύνη του καθενός. Όπως πρόσθεσε και επισήμανε ο πρόεδρος, οι αγρότες προκειμένου να επισκεφθούν τα κτήματά τους κινούνται μέσω της εθνικής οδού και διανύουν περίπου 35 χιλιόμετρα καθημερινά. Βέβαια τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό, σημείωσε. Επίσης ο κ. Μπεριτζάς προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος το χειμώνα αυτή η πεσμένη γέφυρα να λειτουργήσει ως φράγμα και σε περίπτωση πλημμύρας να στρέψει το νερό προς το χωριό

Η Ελένη Παλάκα, πρόεδρος κοινότητας Ομολίου, δήλωσε με τη σειρά της στην ΕΡΤ3 ότι η πτώση της γέφυρας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των αγροτών αλλά και των κατοίκων γενικότερα και επισήμανε ότι οι αγρότες δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για τις καταστροφές της περυσινής κακοκαιρίας.

Δείτε το βίντεο: