Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Χανίων επειδή απειλήθηκε γιατρός από συγγενή ασθενούς

Η στάση εργασίας των εργαζομένων θα γίνει την Τετάρτη με αφορμή λεκτική επίθεση-απειλή για τη σωματική ακεραιότητα σε συνάδελφό τους

Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Χανίων επειδή απειλήθηκε γιατρός από συγγενή ασθενούς
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν από κοινού για την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και η ΕΓΕΣΥΧ Γ.Ν.Χ και διαμαρτυρία από τις 12.00μμ έως και τις 13.00, στον προαύλιο χώρο των Επειγόντων, με αφορμή λεκτική επίθεση-απειλή για την σωματική ακεραιότητα σε συνάδελφό τους, ειδικευόμενο ιατρό, που εφημέρευε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαρδή Γεωργιακάκη "δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή βίας προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χανίων και όλα τα περιστατικά θα καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές".

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπέα, διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, η περίπτωση, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά σε συγγενή ηλικιωμένου ασθενούς, ο οποίος απείλησε έναν ειδικευόμενο ιατρό. "Ως διοίκηση του νοσοκομείου στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και να υπενθυμίσω ότι η νέα νομοθεσία είναι αυστηρή σε όσα αφορούν την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών υγείας και των λειτουργών της υγείας".

Στο μεταξύ, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα το οποίο είναι σε κατάσταση "ξαφνικού θανάτου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το προεδρείο του συλλόγου, λόγω έλλειψης προσωπικού. "Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος με νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό και την άμεση επέκταση του ΣΔΙΤ σε όλα τα κενά που θα δημιουργηθούν, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο και έπειτα. Δεν θα επιτρέψουμε την εξαντλητική υπερεφημέρευση για τους εναπομείναντες ιατρούς... (10-11 εφημερίες) για να καλύπτονται μόνο και μόνο οι μηνιαίες εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σωματική και ψυχική υγεία των εναπομεινάντων ιατρών".

Η ασφαλής λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος φαντάζει αδύνατη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βαρδή Γεωργιακάκη, με την μορφή που είχε μέχρι και σήμερα, "με τους μόνιμους (όχι παρατασιακούς) ιατρούς και με τα τωρινά δεδομένα να ανέρχονται σε 3-4 μέχρι το τέλος του χρόνου και οι οποίοι θα αναγκάζονται να καλύπτουν 60-62 ενεργείς εφημερίες ανά μήνα. Και βέβαια, εάν δεν έχουν παραιτηθεί και άλλοι ως τότε. Απαιτούμε την άμεση συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην ομαλή και αδιάκοπτη λειτουργία του εν λόγω ζωτικού τμήματος του νοσοκομείου μας".

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπέας, ως διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Χανίων, "τα τελευταία χρόνια η διοίκηση υπέγραψε την τοποθέτηση τριών νέων μόνιμων ακτινοδιαγνωστών και μίας επικουρικής. Εξ αυτών, οι δύο γυναίκες παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το ΕΣΥ, ούτε με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Μέριμνα της διοίκησης είναι η στελέχωση του τμήματος, αλλά και η κάλυψη κενών θέσεων με την αμέσως επόμενη προκήρυξη, ώστε να υπάρξει για το νοσοκομείο μας ο μέγιστος δυνατός αριθμός ακτινολόγων και άλλων ειδικοτήτων". Ενημέρωσε παράλληλα ότι το νοσοκομείο, έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας τα τελευταία δύο χρόνια με δύο ιδιώτες ακτινολόγους, για την κάλυψη αναγκών του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή