Ενίσχυση του στόλου καθαριότητας στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Τα νέα οχήματα θα εξυπηρετούν τα τέσσερα ρεύματα συλλογής απορριμμάτων, με συστήματα ζύγισης, προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω»

Ενίσχυση του στόλου καθαριότητας στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
1'

Σε σημαντική ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου καθαριότητας προχωρά ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα θα αποκτήσει επτά νέα υπερσύγχρονα οχήματα, που θα ενταχθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Πρόκειται για 2 ειδικά οχήματα πρέσας για αποκομιδή οργανικών αποβλήτων (καφέ κάδος), 2 απορριμματοφόρα συλλογής σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινος κάδος), 1 απορριμματοφόρο αποκομιδής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων (μπλε κάδος), 1 φορτηγό με αρπάγη για τη συλλογή πράσινων απορριμμάτων (κλαδέματα κήπων κ.τ.λ.) κι 1 όχημα γενικής χρήσης με καρότσα.

Τα νέα οχήματα θα εξυπηρετούν τα τέσσερα ρεύματα συλλογής απορριμμάτων, με συστήματα ζύγισης, προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετάω», που εφαρμόζει σε πιλοτικό επίπεδο ο δήμος και σε λίγο καιρό θα επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη.

«Οι έξυπνοι κάδοι με το σύστημα ‘'Πληρώνω όσο Πετάω'', τα ηλεκτρονικά συστήματα ογκομέτρησης σε 5.500 κάδους και η ‘'έξυπνη'' δρομολόγηση των απορριμματοφόρων μας, ψηφιοποιούν ουσιαστικά την αποκομιδή απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας και αποτελεσματικότερη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων της πόλης μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή