Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στο Γηροκομείο - Δόθηκε εντολή για εκκένωση, ήχησε το 112

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Γηροκομειού

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά στο Γηροκομείο - Δόθηκε εντολή για εκκένωση, ήχησε το 112
2'

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον κ. Βαθρακογιάννη, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής η φωτιά την τελευταία ώρα δείχνει να έχει περιοριστεί και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επι τόπου έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες κινούνται προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Σημειώνεται ότι εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

patra-fotia-112.jpg

Απομακρύνθηκαν 23 νοσηλευόμενα παιδιά

Οι αρμόδιες Αρχές απoμάκρυναν τον κόσμο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίυο Ανδρέα, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

anakoinosi.jpg

Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα τα οποία σηκώθηκαν για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι διευκολύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 25 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 10 εναέρια μέσα.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Στη διάρκεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και με περιπολικό διακομίστηκε σε σημείο όπου βρισκόταν ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κάηκε σπίτι και αυτοκίνητο

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ από την πυρκαγιά υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

Νέα μηνύματα του 112 - Εκκενώνονται Αρόη και Παγώνα

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Ωστόσο λίγο αργότερα το 112 ήχησε εκ νέου και καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή της Εγλυκάδας να μετακινηθούν με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο:

Δείτε επίσης βίντεο από το σημείο:

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή