Φωτιά στη Πάτρα: Η πυρκαγιά «έγλειψε» το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09/07) στη περιοχή του Γηροκομείου στη Πάτρα.

Φωτιά στη Πάτρα: Η πυρκαγιά «έγλειψε» το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
EUROKINISSI
1'

Οι αρχές απομάκρυναν τους ασθενείς από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάτρα.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα τα οποία σηκώθηκαν για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι διευκολύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έφτασε υπερβολικά κοντά στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι αλλά και τα νοσηλευόμενα παιδιά έζησαν δραματικές στιγμές καθώς μέσα σε ένα τεράστιο νέφος από καπνούς αλλά και τις φλόγες να «γλείφουν» τις εγκαταστάσεις του Καραμανδάνειου, έπρεπε να σπεύσουν να εκκενώσουν τον χώρο προτού η κατάσταση ξεφύγει περαιτέρω.

Διοικητής της 6ης ΥΠΕ μίλησε στο OPEN για τη φωτιά που κυριολεκτικά έφτασε μια ανάσα από το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα είπε: «Κινηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα, εκκενώσαμε το νοσοκομείο. Όσα παιδάκια δε χρειαζόντουσαν περαιτέρω νοσηλεία έφυγαν. Περίπου 15 παιδιά χρειαζόντουσαν νοσηλεία γιατί προέρχονταν από χειρουργικές επεμβάσεις, μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και στη παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς».

Συνεχίζοντας ο διοικητής αναφορικά με το πόσο κοντά έφτασε η φωτιά στο νοσοκομείο δήλωσε: «Η φλόγα έγλειψε το νοσοκομείο. Σε συνδυασμό με τους καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, δε μπορούσαμε να ρισκάρουμε τη ζωή των παιδιών και του προσωπικού».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή