Πόρισμα «φωτιά» για την πυρκαγιά στην Ύδρα - Πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις

Στο επίκεντρο πολλά στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Πόρισμα «φωτιά» για την πυρκαγιά στην Ύδρα - Πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις
1'

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τις παραλήψεις των υπηρεσιών που επιλήφθηκαν της φωτιάς στην Ύδρα, με την πολυτελή θαλαμηγό των Καζάκων μεγιστάνων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Από το πόρισμα προκύπτουν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράληψης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και σε κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας.

Σύμφωνα με το skai.gr, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο ευθύνης της, επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού Περσεφόνης 1 ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, το σκάφος δε που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και φυσικά ποτέ δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη προκειμένου να λάβει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και έπειτα από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
14:59ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο

14:59ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο