Kύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα: 12 επόπτες Υγείας κερατομήθηκαν - Γνώριμη των αρχών η «Νάνσυ»

Οι 14 συλληφθέντες εκ των οποίων εννέα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα οδηγηθούν αύριο στον Ανακριτή.
2'

Δώδεκα επόπτες Υγείας κερατομήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς οι ίδιοι εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων που δρούσε στο Κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι προαναφερθέντες τέθηκαν άμεσα σε αργία, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών με τις αλλαγές στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας είναι σαρωτικές στο περιθώριο των εξελίξεων. Μάλιστα, οι εννέα εξ αυτών εργάζονται στις ελεγκτικές υπηρεσίες του κεντρικού τομέα και στις αντίστοιχες υπηρεσίες για τον βόρειο τομέα.

Οι 14 συλληφθέντες εκ των οποίων εννέα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα οδηγηθούν αύριο στον Ανακριτή. Στη δικογραφία εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα ακόμη άτομα τα οποία εργάζονταν στις υγειονομικές υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας.

Κεντρικά μέλη του κυκλώματος

Η Νάνσυ

Η επονομαζόμενη «Νάνσυ» που «έκαψε» και το κύκλωμα με το σημειωματάριο της είναι παλιά γνώριμη των αρχών και φαίνεται να είναι η επικεφαλής του κυκλώματος. Εκεί, κρατούσε αναλυτική κατάσταση εσόδων – εξόδων με ημερομηνίες και ονόματα για όλες τις παράνομες δραστηριότητες και τουλάχιστον δύο τέτοια βρέθηκαν στην κατοχή της.

Η δράση του κυκλώματος φαίνεται πως μετρούσε τουλάχιστον 3 χρόνια ενώ συμμετοχή είχαν εκτός των άλλων, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, των υπηρεσιών δόμησης και του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα ποσά ήταν μεγάλα και εισπράττονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η αρχαιολόγος

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να κατείχε η 63χρονη αρχαιολόγος. Η ίδια λάμβανε ποσά της τάξης των 6- 10 χιλιάδων ευρώ για κάθε περίπτωση διαμεσολάβησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να είχε «επεκτείνει τις δραστηριότητες της» ακόμη και στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να σπεύδει να αναστείλει την κομματική τους ιδιότητα.