Πύρινη λαίλαπα στο Μενίδι: Στις φλόγες εργοστάσιο χαρτιού - Βελτιωμένη εικόνα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε η πυροσβεστική για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι
Glomex
2'

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στο Μενίδι με το πρώτο φως της ημέρας, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα.

Η φωτιά ξέσπασε αργά τη νύχτα της Τρίτης στο ρέμα της Χελιδονούς επί της λεωφόρου Καραμανλή και γρήγορα πήρε διαστάσεις καίγοντας δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί και τρίτο εργοστάσιο, χαρτοποιίας, ωστόσο η τελική αποτίμηση για τις ζημιές θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες περί τις 23.00 σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε εργοστάσια, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενισχυμένες και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχαήλ Βρεττός μιλώντας στο newsbomb.gr, δήλωνε ότι η μάχη θα ήταν ολονύχτια ενώ «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε μία μόνο επιχείρηση, το εργοστάσιο χάρτου που καίγεται, ενώ προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα απο το 112 σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του newsbomb.gr από το πύρινο μέτωπο στο Μενίδι:

Φωτορεπορτάζ: Αναστασία Βασιλική Γκολέμη, Νίκος Ραζής, Δημήτρης Δρίζος

Σχετικές ειδήσεις