Μενίδι - Νύχτα «κόλαση»: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες - Η επόμενη μέρα της πύρινης καταστροφής

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μενίδι

Μενίδι - Νύχτα «κόλαση»: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες - Η επόμενη μέρα της πύρινης καταστροφής
Eurokinissi
4'

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων αυτή την ώρα επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ έχουν καεί δύο εργοστάσια, ένα με πλαστικά και ένα με ξύλα. Συνεχείς ήταν οι εκρήξεις από το σημείο, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί και εργοστάσιο χαρτιού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Καραμανλή, μέσα στο ρέμα Χελιδονούς, προκαλώντας στο πέρασμά της ζημιές σε επιχειρήσεις. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

«Θα δώσουμε ολονύχτια μάχη»

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχαήλ Βρεττός, μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε ότι «Η κατάσταση στο ρέμα της Χελιδονούς (ανάμεσα στην Καραμανλή και την Τατοΐου), είναι πλέον ελεγχόμενη. Μία επιχείρηση μόνο έχει πρόβλημα αυτήν τη στιγμή καθώς καίγονται πλαστικά. Θα δώσουμε ολονύχτια μάχη».

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τουλάχιστον 88 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 24 οχήματα και δυνάμεις της ΕΠΟΜΕΑ, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες από όμορους δήμους.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Μηνύματα από το 112

Υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή