Ταξί: Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εξηγεί στο Newsbomb.gr τους λόγους της απεργίας

Απεργία στα ταξί της Αθήνας αύριο με τους αυτοκινητιστές να αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού.

Ταξί: Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εξηγεί στο Newsbomb.gr τους λόγους της απεργίας
2'

Οι οδηγοί ταξί έχουν ήδη προγραμματίσει και απεργία για τις 11 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr εξήγησε τους λόγους της απεργίας.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής θα μείνει χωρίς ταξί η Αττική εξαιτίας της απεργίας που ανακοίνωσαν οι αυτοκινητιστές.

«Είμαστε αγανακτισμένοι», υπογράμμισε για αρχή ο Θύμιος Λυμπερόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία και προορισμό της διαπλοκής της κυβέρνησης που απαγορεύει στην τροχαία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγχουν τα ΙΧ αυτοκίνητα που κάνουν παράνομες μεταφορές. Σε όλη την παγκόσμια κοινότητα δεν υπάρχει πουθενά τέτοια τροπολογία. Είναι απερίγραπτη διαπλοκή, είναι ο ορισμός της κατάργησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν έχει ξαναγίνει», εξήγησε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ η απεργιακή κινητοποίηση είναι ομόφωνη.

Όπως επισημαίνεται εκφράζουν την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτούν άμεση απόσυρση επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου πολιτισμού.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

«Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ.

Όλοι στη μάχη

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Φτάνει πια στην ανοχή

Είναι η ώρα του Ταξί.

Όλοι στη μάχη

Συγκέντρωση με τα οχήματα μας την Πέμπτη 11 Ιουλίου Σπ. Πάτση και Καβάλας στις 09:30 π.μ..

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή