Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που Κινέζοι άφησαν φέσι 3.500€ στο Newsbomb.gr: «Μιλούσε με Κίνα επί ώρες»
Θύμα επιτήδειων Κινέζων που του άφησαν φέσι 3500 ευρώ έπεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων Ανδρέας Χίου που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης ακινήτου, διέθετε με μίσθωση τύπου Airbnb το διαμέρισμα του σε έναν Κινέζο για μία εβδομάδα. Όλα κύλησαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που έφτασε ο λογαριασμός του ΟΤΕ. Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 3.500 ευρώ.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος αρχικά θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο λάθος του παρόχου, αφού το εν λόγω ακίνητο δεν διέθετε τηλέφωνο παρά μόνο internet και η χρέωση είναι σταθερή κάθε μήνα. Πήγε λοιπόν στον πάροχο και με έκπληξή του διαπίστωσε ότι είχαν γίνει πολλά τηλεφωνήματα στην Κίνα από τη συγκεκριμένη σύνδεση.
«Ο άνδρας από την Κίνα συνέδεσε μία απλή τηλεφωνική συσκευή στη δεύτερη θύρα που έχει το router internet και έκανε τηλεφωνικές κλήσεις επί ώρες στην Κίνα», ανέφερε ο Ανδρέας Χίου στο Newsbomb.gr.
Όσον αφορά την εξόφληση του ποσού των 3.500 ευρώ είπε: «Αυτή τη στιγμή έχω κάνει ένα διακανονισμό με τον πάροχο, έχει μειωθεί το ποσό κάτω από το μισό και το πληρώνω με δόσεις».
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Κινέζο που έκλεισε το διαμέρισμα, παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν μπορώ να τον βρω», εξήγησε.
Πώς θα προστατευτούν οι ιδιοκτήτες με απλές κινήσεις
O Aνδρέας Χίου μιλώντας στο Newsbomb.gr έδωσε συμβουλές στους ιδιοκτήτες.
Ο ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν τη λύση στο πρόβλημα από μόνοι τους αναζητώντας στην αγορά πακέτο σύνδεσης παροχής Internet σε διαμονές βραχυχρόνιας μίσθωσης, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα διενέργειας τηλεφωνικών κλήσεων.
«Μπορούν να κάνουν φραγή εξερχομένων κλήσεων από τον πάροχο προκειμένου να κοπεί η εξωτερική επικοινωνία μέσω τηλεφώνου. Η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει το wifi», ανέφερε ο Aνδρέας Χίου.
«Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προφυλαχτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Το smart home είναι μία λύση. Για παράδειγμα στον θερμοσίφωνα τοποθετούν μία ασφάλεια wifi στον πίνακα η οποία μετά από 15 λεπτά κλείνει αυτόματα. Αντιστοίχως μπορεί να συμβεί και στο air condition. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι φεύγουν από το δωμάτιο και τα αφήνουν όλα ανοιχτά», πρόσθεσε.