Φωτιά στο Μενίδι: Ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και επεκτάθηκε ταχύτατα

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στις Αχαρνές
INTIME NEWS
1'

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς έσβησε με τους πυροσβέστες να την οριοθετούν. Από τα πρώτα στοιχεία μάλιστα προκύπτει ότι η πυρκαγιά που σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους του Μενιδίου ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και αμέσως επεκτάθηκε στο ρέμα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών ενώ η εστία φωτιάς σε εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς καθώς και τέσσερα οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.