Πολύωρο μπλακ άουτ σε Περαία και Νέους Επιβάτες εν μέσω τουριστικής περιόδου

Ζημία για τις επιχειρήσεις, όπως beach bars, και ταλαιπωρία για κατοίκους και τουρίστες
1'

Επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, αναφορικά με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης που σημειώνονται στην περιοχή, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το voria.gr, το απόγευμα της Τρίτης (9/7) σημειώθηκε έκτακτη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Περαίας και των Νέων Επιβατών, η οποία διήρκησε έξι ώρες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για περιοχές όπου βρίσκονται πολλά σπίτια, καταστήματα εστίασης όπως και beach bar, τα οποία λόγω εποχής συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Θεόδωρος Τζέκος, «η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν ενδεχομένως στην υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ρεύματος. Πέραν της ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών και μάλιστα εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, υπέστησαν ζημιές επαγγελματίες σε ηλεκτρικές συσκευές, σε απώλειες προϊόντων που διατηρούσαν εντός των ψυγείων τους, όπως και στην απώλεια πελατών».

«Ο δήμος Θερμαϊκού αποτελεί μία τουριστική περιοχή με μεγάλες απαιτήσεις ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Τέτοια συμβάντα (που δυστυχώς παρατηρούνται συχνά) όχι μόνο ταλαιπωρούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα αλλά εκθέτουν τον δήμο μας και τη χώρα μας γενικότερα» τονίζει ο κ. Τζέκος.