Ψυχικό: Στο «κάδρο» των ερευνών η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου - Ξεπερνά τα 18.000 τμ

Αναλυτικά η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό - Πιθανόν να είχε ενοχλήσει η επαγγελματική του επιτυχία
3'

Στο κάδρο των ερευνών της αστυνομίας έχει μπει, μεταξύ άλλων, η περιουσία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού, ενώ ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος έχει συλληφθεί.

Οι αρχές λοιπόν, εξετάζουν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που σχετίζεται με τον τοπογράφο. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αρχές. Πιθανόν, να είχε ενοχλήσει επαγγελματικά η επιτυχία του τοπογράφου και κάποιοι να έφτασαν στο σημείο να θέλουν να τον εκδικηθούν. Μάλιστα, στη Μύκονο άνθρωποι που είχαν αγοραπωλησίες με τον τοπογράφο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.

Ο τοπογράφος ξεκίνησε να δουλεύει, όπως λένε οι συνεργάτες του, εντατικά από πολύ νωρίς στην καριέρα του πριν καν δημιουργήσει την οικογένειά του με τα 2 του παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και τα επαγγελματικά του βήματα και όταν κάποια στιγμή έπεσαν στα χέρια του κάποια λεφτά δεν σκέφτηκε στιγμή να ξεκουραστεί αλλά τα έριξε στη δουλειά του.

Ο άτυχος τοπογράφος είχε στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία, μία έκταση στη Μύκονο, Ίο, Πάρο, Σύρο, συνολικά πάνω από 18.000 τμ, τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.

Η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό

Η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου ήταν τεράστια, με τις αρχές να εξετάζουν και αν η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες. Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στη Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα. Στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου είναι το ακίνητο των 1013 τμ, στα Χουλάκια Μυκόνου είναι το 4.992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6.328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο Αγίου Στεφάνου Μυκονίων. Τέλος, ακόμα 4.006 τμ στο Διακόφτι ή Στρογγυλό Μυκόνου. Στα αθηναϊκά ακίνητα τα 1.548 και 1.420 τμ. γεωτεμαχίου του Μαρουσίου.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται μία ανάσα από την προνομιούχα Κηφισιά και μάλιστα στην σκιά του μεγάρου της Deutsche Telecom Cosmote, και που έχουν ανεκτίμητη τουριστική αξία στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα. Περιουσία που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με άλλους επαγγελματίες που δεν καλοέβλεπαν την επιτυχία του αρχιτέκτονα.

Παράλληλα, μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το 2013 δόθηκαν 7.380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στη μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000 ευρώ. Η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.

Σχετικές ειδήσεις