Ψυχικό: Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης - Σήμερα η απολογία του 44χρονου

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό - Τι εξετάζουν οι αρχές
3'

Με το βλέμμα στραμμένο στην υπόθεση της δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό εξακολουθούν να είναι οι αστυνομικές αρχές, ενώ την ίδια ώρα στο «κάδρο» των ερευνών, κατόπιν παρέμβασης του Αρείου Πάγου, έχει μπει και η μαφία της Μυκόνου.

Πόσο κόστισε το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά πως το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ.

«Απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων. Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία

Νέα βίντεο από τις κινήσεις του 44χρονου δολοφόνου του τοπογράφου ήρθα στο φως της δημοσιότητας. Σ’ ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο. Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, κάποια ακόμη και προσωρινά παρκαρισμένα, με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Στο επίκεντρο των ερευνών τα οικόπεδα «φιλέτα» της Μυκόνου

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις «φιλέτα» σε περιοχές της Μυκόνου. Στο νησί των ανέμων υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

Ευνοϊκή μεταχείριση για τον 44χρονο συλληφθέντα για τη δολοφονία στο Ψυχικό

Αποκαλύψεις γίνονται γνωστές σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του τοπογράφου, στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Με δικό του κελί και ευχέρεια… ακόμη και να βγαίνει από τις φυλακές, κάνοντας όπως αποδείχθηκε ληστείες.

«Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αναφέρει η μαρτυρία.

Να σημειωθεί πως σήμερα, ο 44χρονος θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί.

Τι θα ισχυριστεί ο 44χρονος κατηγορούμενος

Κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση είναι η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου συλληφθέντα. Ο 44χρονος αναμένεται να ισχυριστεί πως τα κατάλοιπα πυρίτιδας που εντοπίστηκαν δεν αφορούν εγκληματική ενέργεια, αλλά από ασκήσεις που έκανε σε σκοπευτήριο στα δυτικά προάστια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να ζητηθεί να συγκριθεί η πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του και στις σφαίρες που δέχτηκε ο 54χρονος τοπογράφος. Ως προς τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε ανάλυση κλήσεων και συσκευών, ενώ εικάζεται πως ο 44χρονος έχει προσπαθήσει να εξαλείψει τα δεδομένα από το κινητό του τηλέφωνο.

Σχετικές ειδήσεις