Όταν το Ε.Σ.Υ... μεγαλουργεί: Πώς σώθηκε το δίχρονο παιδί με τα τραύματα στη σπλήνα

Ο επεμβατικός ακτινολόγος, Νικόλαος Πτώχης που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή επέμβαση στο δίχρονο παιδάκι στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», το οποίο μετά από ατύχημα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στο Παίδων Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» μίλησε στο Newsbomb.gr

Όταν το Ε.Σ.Υ... μεγαλουργεί: Πώς σώθηκε το δίχρονο παιδί με τα τραύματα στη σπλήνα
6'

Λένε ότι η Ιατρική είναι η επιστήμη των πολλών καθημερινών θαυμάτων. Ακόμα και τα θαύματα, όμως, δεν μπορούν να συμβούν, εάν δεν εισέλθει ο ανθρώπινος παράγοντας και η η επιστημοσύνη εξαιρετικών Ελλήνων γιατρών. Αυτό αποδείχτηκε ακόμη μία φορά με τη διάσωση ενός δίχρονου παιδιού που υπέστη σοβαρά τραύματα σε όργανα της κοιλιακής χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα παιδί δύο ετών από την Ελβετία παραθέριζε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, για λίγα λεπτά ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και καταπλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι.

Η αλυσίδα ζωής που στήθηκε άμεσα και η συνεργασία των γιατρών στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από το ατύχημα αποδείχθηκαν σωτήρια χαρίζοντας ακόμη ένα επίτευγμα στο ΕΣΥ.

Ο επεμβατικός ακτινολόγος, Νικόλαος Πτώχης που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή επέμβαση στο δίχρονο παιδάκι στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», το οποίο μετά από ατύχημα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση στο Παίδων Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» μίλησε στο Newsbomb.gr.

«To παιδί σώθηκε χάρη στην αλυσίδα που στήθηκε και στο χρόνο που δεν χάθηκε. Η πολιτική ηγεσία και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την υγεία είναι άριστοι. Το παιδί τώρα είναι καλά και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται», λέει στο Νewsbomb.gr.

«Δεν είναι δουλειά μόνο του ανθρώπου που κάνει την επέμβαση. Είναι συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, οι άνθρωποι στο ΕΚΑΒ, οι νοσηλευτές, οι γιατροί, όλοι», επισημαίνει ο γιατρός κ. Πτώχης που έκανε την επέμβαση στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς.

giatroi.jpg

«Οι γονείς αποφάσισαν να εμπιστευτούν το ΕΣΥ και το παιδάκι είναι καλά, τρώει κανονικά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Είχε υποστεί ρήξη σπλήνας, ρήξη του συκωτιού και διαχωρισμό της αορτής. Στην Κέρκυρα οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να μπορέσουν να το σταθεροποιήσουν, από εκεί μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Γεννηματά και στη συνέχεια στο Αγία Σοφία. Κινδύνευε να αιμορραγήσει και να χαθεί το παιδί», ανέφερε.

Όπως ανέφερε το περιστατικό αυτό είναι σπάνιο καθώς στη βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί σπάνιες περιπτώσεις που να τα έχουν καταφέρει.

«Το παιδί αφού μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την Κέρκυρα, μας το έφεραν εδώ, ήρθαν όλοι, γιατροί, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι από το Παίδων για να διασωληνωθεί το παιδί εδώ στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και να γίνει η επέμβαση», εξήγησε.

«Το «Αγία Σοφία» παρέλαβε το παιδί, το σταθεροποίησε και μετά μπόρεσε να γίνει επέμβαση, αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει. Και τα μηχανήματα που έχουμε είναι εξαιρετικά, χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε την επέμβαση», ανέφερε.

«Οι Έλληνες γιατροί κάνουν τα αδύνατα δυνατά πάντα. Το εθνικό σύστημα υγείας είναι το πιο ανθρωποκεντρικό στον κόσμο», υπογράμμισε.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη»

Στο σημαντικό ιατρικό επίτευγμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη. Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Τίτλος : Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην Επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.

Αποδεχτείτε τη συναίνεση των cookies

Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα την Δευτέρα 8/7/2024, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς»

Πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση.

Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό Κ Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες .

Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση.

Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης Κλωνάρη Χρήστο, τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρεσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη , Φλούδα Λητω και Φιλιππια Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικου Τμήματος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Κ Δημακοπούλου.

Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού .

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη.

Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή