Απεργία στα ταξί: Ξεκίνησε η κινητοποίηση - «Κίτρινη» πομπή προς το υπουργείο Τουρισμού (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία των οδηγών ταξί της πρωτεύουσας, μετά από το κάλεσμα Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Απεργία στα ταξί: Ξεκίνησε η κινητοποίηση - «Κίτρινη» πομπή προς το υπουργείο Τουρισμού (vid)
1'

Οι αυτοκινητιστές, με πρώτο τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο, έδωσαν, όπως κάθε φορά, «ραντεβού» στη συμβολή των Σπύρου Πάτση και Καβάλας, ώστε να κινηθούν προς το υπουργείο Τουρισμού.

Ο ΣΑΤΑ ζητά την άμεση απόσυρσης τροπολογίας του υπουργείου Τουρισμού που, όπως λένε, ουσιαστικά θα απαγορεύσει «τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων (σ.σ. τουριστικών) οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες». Οι αυτοκινητιστές επισημαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποκτούν αβαντάζ τουριστικές εταιρείες μεταφορών, έναντι των ιδίων, καθώς χάνουν μεταφορικό έργο.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι με την τροπολογία δεν θα μπορούν τα αστυνομικά όργανα να ελέγξουν τους ιδιώτες και τους πελάτες τους ώστε «να κλέβουν από τη χώρα εκατομμύρια από φορολογία αλλά και έργο από τα ταξί».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ υποστήριξε ότι αυτή η τροπολογία είναι «σε βάρος του λαού και σε βάρος του Συντάγματος» και πώς «ο κλάδος είναι έτοιμος να αγωνιστεί, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε αυτόν τον νόμο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή