Τι σημαίνει ο αριθμός «1» εάν είναι γραμμένος έξω από το κουδούνι σου;

«Καλύτερα να πας σε ένα αστυνομικό τμήμα. Καλό είναι επίσης να βάλεις και ένα κουδούνι αν είσαι στον τελευταίο όροφο, να σου έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος περνάει από την πόρτα σου» γράφει ένας χρήστης
2'

Σας έχει τύχει ποτέ να δείτε κάποια περίεργα σύμβολα ή αριθμούς εξώ από την πολυκατοικία σας ή το διαμέρισμα σας; Την ίδια απορία είχε και ένας χρήστης στο Reddit και άλλοι χρήστες του παρείχαν κάποιες ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Ερώτηση: Καλησπέρα Reddit. Σήμερα μια γειτόνισσά μου μού είπε πως είδε δύο τύπους στην πολυκατοικία. Μόλις τους είδε έτρεξαν έξω, αλλά ήταν εκεί αρκετή ώρα και έβαλαν αριθμούς σε κάθε κουδούνι από 1 έως 4.

Το νούμερο 1 το είχα μόνο εγώ και μια κοπέλα στον 2ο όροφο (εγώ είμαι στον 3ο), νούμερα 2 είχαν άλλα 2 σπίτια και νούμερα 3 και 4 είχαν τα περισσότερα. Τι πιστεύετε πως σημαίνει αυτό; Η λογική μου με βγάζει σε αποτέλεσμα πως είμαστε 1η επιλογή για να μας κλέψουν αλλά από την άλλη δεν μου βγάζει λογική αυτό επειδή όπως είναι τα ωράρια, πάντα κάποιος μένει σπίτι 24/7 ενώ σε μερικά άλλα σπίτια στην πολυκατοικία μένουν μόνο κάτι ηλικιωμένες μόνες τους που είναι έξω για 10 ώρες βόλτα.

Τι πιστεύετε πως σημαίνει και τι πρέπει να προσέξω;

Απαντήσεις:

1. λείπουν πρωινές ώρες. 2. λείπουν απογευματινές ώρες. 3. δεν έχουν σταθερό ωράριο. 4. Δεν λείπουν σχεδόν ποτέ. Η συγκεκριμένη απάντηση έλαβε και τα περισσότερα upvotes (likes), άρα οι περισσότεροι χρήστες συμφωνούν ότι τα διαμερίσματα ποτελούν στόχο διαρρηκτών.

Ένας άλλος χρήστης γράφει: Εμάς που έκαναν το ίδιο ήταν πάντα με τη σειρά οι αριθμοί για να διαφοροποιούν μεταξύ των διαμερισμάτων. Παίζει να ήταν και με τη σειρά που μας είχε η πολυκατοικία που φαινόταν κάτω στα κοινόχρηστα.

Μάλλον είσαι ο πρώτος επιλαχών να σου περάσουν οπτική ίνα.

Το σβήνεις για να δουν ότι το έσβησες και τους κατάλαβες.

Μπορεί να πηγαίνει ανάποδα. Οι ηλικιωμένες τι νούμερο είναι; Μπορεί να είναι βάσει οικονομικής κατάστασης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι για καλό δεν μπήκαν αυτοί οι αριθμοί.

Καλύτερα να πας σε ένα αστυνομικό τμήμα. Καλό είναι επίσης να βάλεις και ένα doorbell αν είσαι στον τελευταίο όροφο, να σου έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος περνάει από την πόρτα σου.