Στους δρόμους και οι ξεναγοί - Ζητούν απόσυρση νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού (vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας απέναντι από τη Βουλή, με βασικό σύνθημα «τουρισμός, πολιτισμός και μπροστά ο ξεναγός», πραγματοποίησαν οι διπλωματούχοι ξεναγοί, διαμαρτυρόμενοι για νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Στους δρόμους και οι ξεναγοί - Ζητούν απόσυρση νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού (vid)
1'

Όπως αναφέρουν, άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου αφορούν το επάγγελμα του ξεναγού και ουσιαστικά καταργούν «τον ιστορικό νόμο 710/77 περί Ξεναγών, το θεμέλιο λίθο του ορισμού και της φύσης ενός επαγγέλματος που αποτελεί τον σημαντικότερο κρίκο στην προβολή της πολιτιστικής και τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Σύμφωνα με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, «το ίδιο το Υπουργείο, ο φορέας που εκπροσωπεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας καταλύει το οποιοδήποτε πλαίσιο (νομοθετικό και επαγγελματικό) προστασίας για το ποιός μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του Ξεναγού. Ο καθένας - χωρίς καμία εκπαίδευση, χωρίς κάποια πιστοποίηση - χωρίς καμία προϋπόθεση».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνουν ότι «το θέμα είναι εθνικό, ούτε επαγγελματικό, ούτε πολιτικό. Οφείλουμε να προστατεύουμε την εθνική μας ιστορία, να προβάλλουμε σωστά τον πολιτισμό μας. Αυτό επιτυγχάνεται με σωστούς επαγγελματίες με άρτια εκπαίδευση και όχι με τον κάθε ένα που θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα έλεγχο και πιστοποίηση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή