Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» -  Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

Οι 2 απάτες που είχε εμπλακεί στο παρελθόν
4'

Ενώπιων του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι 6 κατηγορούμενοι του κυκλώματος εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη αρχηγός, η 43χρονη Νάνσυ. Οι δύο πρώτοι που απολογήθηκαν χθες πήραν ήδη το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και αλλού σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονταν από διάφορες υπηρεσίες.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.

Το προφίλ της Νάνσυς - Ψηλή, ξανθιά, με ακριβά γούστα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων η φερόμενη ως αρχηγός είναι μία 43χρονη ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού.

Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση.

Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι της περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στις 7.000, καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς εξηγείται να κυκλοφορεί μια διεκπεραιώτρια με τόσο ακριβά αξεσουάρ και μάλιστα να έχει πάνω της 2.000 ευρώ χωρισμένα σε φακέλους, όπως αυτά που βρέθηκαν πάνω της όταν συνελήφθη.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνω αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να είχε δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

Εντός της οικίας της εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ, χωρισμένα σε «ματσάκια», τα οποία τα έκρυβε σε σακούλες με περιοδικά, στις γλάστρες του μπαλκονιού και σε τρύπες μέσα στα έπιπλα. Στους αστυνομικούς είπε ότι ανήκουν στη κόρη της, η οποία τα απέκτησε νόμιμα.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες της 43χρονης:

Πώς η Νάνσυ «ψάρευε» καταστηματάρχες

Η Νάνσυ κανόνιζε τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες, τα ποσά των εκβιασμών και τη μοιρασιά στα μέλη του κυκλώματος.

Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης. Η 43χρονη παριστάνοντας τη μεσίτρια, επιχείρησε να πουλήσει ακίνητα αξίας άνω των 120.000, ενώ το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση 124.000 ευρώ από Γραφείο Γενικών Ασφαλίσεων.

Η Νάνσυ έπαιρνε λεφτά από τους επιχειρηματίες λέγοντάς τους πως θα τους γλιτώσει από ελέγχους. Δείτε τον χαρακτηριστικό διάλογο που παρουσίασε το Star:

Καταστηματάρχης: Τι κάνανε (ελεγκτές) εκεί πέρα ρε, τα σήκωσαν όλα;

«Νάνσυ»: Έρχεται η σειρά σας, γι' αυτό λέω.

Καταστηματάρχης: Έρχεται η σειρά μας;

«Νάνσυ»: Όχι επί προσωπικού, σαν μαγαζί. Έρχεται η σειρά της περιοχής…

Καταστηματάρχης: Εμείς δεν τα σηκώνουμε όμως για να μη…

«Νάνσυ»: Ναι, ακριβώς, αλλά να κανονίσουμε γιατί αυτοί δεν χαμπαριάζουνε τι βγάζουνε. Κατάλαβες;

H «Nάνσυ» ανακάτευε μέχρι και την ΕΥΠ σε συνομιλίες της

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος της φερόμενης αρχηγού με τον αδελφό αντιδημάρχου, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα:

Αρχηγός: Το ξέρω, έπεσε μια τάβλα...

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι ακριβώς...

Αρχηγός: Και έπεσε πάνω τον δρόμο, το ξέρω, το ξέρω.

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι, ειδοποίησαν την αστυνομία και η τελευταία που ειδοποιήθηκε ήταν η Δημοτική.

Αρχηγός: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Η Δημοτική δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και τος έχουν ρίξει τώρα πάνω.

Αρχηγός: Η Αστυνομία δεν πήγε ή δεν πήγε γιατί ο δικός μου είναι στην ΕΥΠ, οπότε τα κανόνισε.

Αδελφός αντιδημάρχου: Σύμφωνοι αλλά έχει, κλήθηκε από τις διαδικασίες. Ε κάποιος έχει στείλει και το βίντεο.

Αρχηγός: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Πού έχει γίνει αυτό;

Αρχηγός: Μωρέ Σπύρο... Με είχε πάρει ο πελάτης πρωί πρωί. Πήρα τον Χάρη που είναι πολεοδομία και πέρασε ο Χάρης από εκεί, οκέι. Αλλά εσένα δεν μπορούσα να σε βρω ούτως ή άλλως, γιατί δεν απαντούσες. Και λέω εντάξει, θα το κανονίσω, ξέρεις.

Σχετικές ειδήσεις