Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Μεταβαίνει στο σημείο ο Βασίλης Κικίλιας

Μικρές αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο της Κορινθίας - Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς
EUROKINISSI
2'

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Κορινθία σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τις απογευματινές ώρες, με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες οι οποίες κατά τόπους αναζωπυρώνονται, με τη φορά της φωτιάς να κινείται προς Νεμέα ενώ σύντομα, αναμένεται, να μεταβεί στην περιοχή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Πραγματική μάχη ενάντια στις πύρινες φλόγες έδωσαν εθελοντές, πυροσβέστες και εναέρια μέσα προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία ξεκίνησε λίγο πρις τις 2 το μεσημέρι και γρήγορα πήρε διαστάσεις, ευτυχώς όχι σε κατοικημένη περιοχή καθώς η φορά του ανέμου ήταν αντίθετη από το χωριό.

Ωστόσο, αυτή η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Δήμαρχος Νεμέας: «Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες σε οικισμούς»

Ο δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος μίλησε στο Newsbomb.gr για την μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά σε οικισμό. Για την ώρα η φορά του ανέμου εμποδίζει τις φλόγες να πλησιάσουν τα σπίτια. Έχουν καεί πολλές καλλιέργειες και αμπέλια. Ελπίζουμε τη νύχτα να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.»

Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Στιμάγκας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Νωρίτερα, ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους της Στιμάγκας, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

«Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της #Στιμάγκας #Κορινθίας

Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικές ειδήσεις