Ψυχικό: «Φύλλο και φτερό» η επιχειρηματική δραστηριότητα του τοπογράφου στη Μύκονο

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό - Ποιοι ενοχλούνταν από την επιχειρηματική του δράση
5'

Στο επίκεντρο των ερευνών για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό βρίσκεται η ακίνητη περιουσία του αλλά και η επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Μύκονο. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει πολλές πληροφορίες για οικόπεδο «φιλέτο» που είχε αγοράσει ο Παναγιώτης Στάθης, ακριβώς δίπλα σε υπό ανέγερση πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή του Καραπέτη. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες πως το εν λόγω οικόπεδο πιθανόν να αποτέλεσε το κίνητρο που οδήγησε στη δολοφονία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, ένα πελώριο πακέτο περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ κρυβόταν πίσω από τις επενδυτικές κινήσεις του τοπογράφου στη Μύκονο.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα: Ένα οικόπεδο με δρόμο που ανήκει στον μεσίτη. Το πίσω οικόπεδο ανήκει στον τοπογράφο και δεν έχει δρόμο. O τοπογράφος που ξέρει πολύ καλά το real estate χαρακτηρίζει και τα δύο οικόπεδα «πακέτο» και θεωρεί ότι πρέπει να πωληθούν ενιαία στην εταιρεία που χτίζει το πολυτελές ξενοδοχείο, στην ίδια περιοχή. Η αποτίμηση είναι: 19.5 στρέμματα - μαζί και οι δύο εκτάσεις - να δοθούν στον ξένο επενδυτή έναντι του ποσού των 8.750.000 ευρώ!

Μάλιστα, υπήρχε άδεια για πεντάστερες βίλες, ενώ είχε βρεθεί και τρόπος για να γίνουν ενιαία. Θα συγχωνεύονταν σε Ανώνυμη εταιρεία και θα πωλούνταν επί της ουσίας οι μετοχές. Μια διαδικασία καθόλα νόμιμη.

Ο μεσίτης είναι εκείνος που συζητά στη συνέχεια -με τη σύμφωνη γνώμη του τοπογράφου- με μεσάζοντα της εταιρείας του πολυτελούς ξενοδοχείου για να γίνει η προσφορά και να πουλήσουν και τα δύο οικόπεδα στον Άραβα επενδυτή. Όμως η δουλειά «χαλάει» και οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο για το οικόπεδο του μεσίτη. Ο τοπογράφος πιστεύει ότι τον «έριξε».

Ο διάλογος τον οποίο αποκάλυψε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου είναι χαρακτηριστικός:

Τοπογράφος: Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει;

Μεσίτης: Σ' το είπα ότι ο Τ.(σ.σ μεσάζων ) προφορικά μου είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου. Γι' αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο, όπως και του Τ... το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.

Τοπογράφος: Το πακέτο τους το έγραψες;

Λίγες ημέρες μετά από αυτόν τον διάλογο ο μεσίτης παίρνει προσφορά από το fund. Το μαθαίνει ο τοπογράφος και έρχεται η ρήξη. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν αυτή τη στιγμή κάθε προστριβή του τοπογράφου, κυρίως στο νησί της Μυκόνου. Τέλος, πρόσωπα μεγάλης σημασίας σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν ακόμα καταθέσει, όπως ο μεσίτης.

Ψυχικό - Ενοχλούσε πολλούς η επιχειρηματική δραστηριότητα του τοπογράφου

Δεν είναι μόνο τα γραφεία στο Ψυχικό που δραστηριοποιούνταν ο τοπογράφος. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υπήρχε και άλλη μία επιχειρηματική δραστηριότητα που σίγουρα δεν περνούσε απαρατήρητη στα νησιά και κυρίως στην Μύκονο. O τοπογράφος είχε το 37.52% εταιρείας με έδρα στην Καλλιθέα κοντά στη λεωφόρο Συγγρού, όπου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει συνολικό κεφάλαιο 5.430.000€ με 5.430 μετοχές αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Η εταιρεία αυτή είναι συνυφασμένη με τα ενδιαφέροντα του τοπογράφου, ενώ ως κύριος σκοπός της αναφέρεται: «Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, εργασίες διαμόρφωσης ή ανέγερσης κτίσματος ή άλλου είδους κατασκευών».

Στους δευτερεύοντες κωδικούς είναι οι αγοραπωλησίες ιδιόκτητων ακινήτων και τα ξενοδοχεία. Η εταιρεία μάλιστα, φαίνεται πως πήγαινε καλά και γι’ αυτό οι μέτοχοι έβαλαν και ένα σημαντικό ποσό στην εταιρεία πριν λίγο καιρό.

Πρόκειται για το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως: «Την 19/04/2024 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο πράξη του διαχειριστή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας με την οποία πιστοποιήθηκε η ολοσχερής καταβολή της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου ύψους 820.000€ που αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση των εταίρων».

Η εταιρεία μάλιστα όπως φαίνεται, είχε εγκεκριμένη μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων σε εκτός σχεδίου θέση.

«Αποφασίζουμε την έγκριση ανέγερσης Ξενοδοχείου 5*, 28 κλινών, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας στην εκτός σχεδίου θέση του Δήμου Μυκόνου, Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου, Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου με τους παρακάτω όρους:

  1. Οι κολυμβητικές δεξαμενές να επιχρισθούν με επίχρισμα σε γαιώδες χρώμα.
  2. Να επανεξετασθεί η ογκοπλασία και το ύψος του πυρήνα κεντρικού κλιμακοστασίου- ανελκυστήρα.
  3. Να καταργηθούν οι εξέχοντες μικροί λοξοί όγκοι απόληξης κλιμακοστασίων στα δώματα των δωματίων, που τα καθιστούν προσβάσιμα.
  4. Τα ανοίγματα του κτηρίου να έχουν αναλογίες διαστάσεων και μορφή, εντός των παραδοσιακών προτύπων της τοπικής αρχιτεκτονικής.
  5. Όλες οι εργασίες εκσκαφών και διαμόρφωσης του εδάφους να γίνουν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων».

Η επιτυχία μάλιστα του εγχειρήματος έμοιαζε δεδομένη καθώς στην εταιρεία που μετείχε ο τοπογράφος μέτοχος είναι και άλλη μία κατασκευαστική η οποία δραστηριοποιείται από το 2006 στα πολυτελή καταλύματα.

Σχετικές ειδήσεις