Ηλεία: Προφυλακίστηκε ο άνδρας που κατηγορείται ότι έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του ενώπιων της Ανακρίτριας
2'

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την απολογία του ο 59χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι της οικίας τους στο Κάτω Σαμικό, προκαλώντας της βαρύ τραυματισμό. Χθες, μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, το κατηγορητήριο που αντιμετώπισε ο δράστης διαμορφώθηκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία, καθώς αναμένονταν να προστεθούν στη δικογραφία οι ιατρικές εξετάσεις της παθούσας. Η κατηγορία τελικά αναβαθμίστηκε και ο 59χρονος απολογήθηκε για την κακουργηματική πράξη της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, βάσει της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε.

Ωστόσο, η αρχική ποινική δίωξη, που τελικά μεταβλήθηκε, αφορούσε το επίσης κακουργηματικό αδίκημα της ενδοοικογενειακής βαριάς σωματικής βλάβης.

Απολογούμενος στην Ανακρίτρια Ηλείας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε, υποστηρίζοντας πως το συμβάν που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή μεταξύ αυτού και της συντρόφου του στο Κάτω Σαμικό δεν σχετίζεται με ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως η πτώση της 57χρονης από το μπαλκόνι, από την οποία προκλήθηκε ο τραυματισμός της, ήταν ένα ατυχές περιστατικό. Ωστόσο, όπως και προανακριτικά, παραδέχθηκε πως πριν το διερευνώμενο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας, είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός.

Παράλληλα, η νομική υπεράσπιση του 59χρονου στάθηκε και στο γεγονός ότι η γυναίκα κατέθεσε πως ζαλίστηκε και έπεσε από μπαλκόνι και ότι από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε δεν διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης, αλλά κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από την πτώση της.

Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της 57χρονης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή της.