Κεφαλονιά: Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός 17 ώρες μετά την εξαφάνισή του - Η μοιραία βουτιά

Η επιθυμία του 20χρονου Μπέντζαμιν να κολυμπήσει στη θέση Πάλιουρα στην Κεφαλονιά αποδείχθηκε μοιραία 
3'

Ρεπορτάζ: Ασμανίδου Βασιλική, Γκολέμη Αναστασία Βασιλική

Ήταν 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 20χρονος Μπεντζαμιν που εργαζόταν σε καταμαράν στην Κεφαλονιά πήρε το φουσκωτό και πήγε για μπάνιο στη θέση Πάλιουρα. Είχε δει το συγκεκριμένο σημείο σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ήθελε να απολαύσει το ειδυλλιακό τοπίο. Όμως αυτή η βουτιά αποδείχθηκε μοιραία για τον 20χρονο.

Τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και ο 20χρονος Μπέντζαμιν δεν είχε επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια του αλλά ούτε με τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας που νοικιάζει γιοτ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως σήμανε συναγερμός. Η μητέρα του, Lualle Lessing, ζητούσε πληροφορίες και κινητοποίηση για να εντοπιστεί ο γιος της ζωντανός. Οι λιμενικοί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες και όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο Δήμαρχος Σάμης, Παναγης Δρακουλόγκωνας «σε αυτές πήραν μέρος ένα πλωτό σκάφος του Σώματος, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ένας ιδιώτης δύτης. Ενώ το πρωί της Παρασκευής σηκώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, γίνονταν έρευνες και από ξηράς από άνδρες του Λιμενικού Σώματος».

Χρειάστηκε να περάσουν 17 ώρες παρά τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών για να εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του ο 20χρονος. Η οικογένεια του είναι συντετριμμένη με τα μηνύματα συμπαράστασης να έχουν κατακλύσει τα προφίλ τους. «Συλλυπητήρια για το χαμό του είμαστε μαζί σας», γράφουν αρκετοί από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εντοπιστεί ο Μπέντζαμιν.

«Βούτηξα το απόγευμα της Πέμπτης για να τον βρω. Η προσπάθεια μου απέβη άκαρπη», λέει στο Newsbomb.gr ο ιδιώτης δύτης της Κεφαλονιάς που πήρε μέρος στις έρευνες.

Οι συνάδελφοι του 20χρονου Μπέντζαμιν και ο καπετάνιος του γιοτ παραμένουν στην Κεφαλονιά και δίνουν κατάθεση για τα αίτια της τραγωδίας. Μάλιστα, η μητέρα του 20χρονου σε νέα ανάρτησή της αναφέρει: «Η σορός του βρέθηκε κάτω από το αγκυροβολημένο σκάφος», χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Πώς εντοπίστηκε νεκρός ο 20χρονος στην Κεφαλονιά

«Ο 20χρονος δηλώθηκε στο λιμεναρχείο ως αγνοούμενος κολυμβητής στις 18:00 το απόγευμα από έναν συνεπιβάτη του στο καταμαράν. Άμεσα έσπευσαν αρκετά ιδιωτικά μέσα και το λιμενικό σώμα αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέχρι αργά το βράδυ», ανέφερε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr.

Εν τέλει, το πρωί της Παρασκευής ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα του 20χρονου στη θαλάσσια περιοχού του Όρμου Σάμης ανατολικά της Κεφαλονιάς.

«Νωρίτερα σήμερα υπήρξε και συνδρομή από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού αλλά και o δύτης που τον εντόπισε. Ο 20χρονος περίπου στις 11:00 εντοπίστηκε νεκρός και ανασύρθηκε», ανέφερε.

«Οι αιτίες θανάτου και οι συνθήκες θα προκύψουν από προανάκριση που διενεργείται», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις