Μπάλος: Τουρίστες αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό

Eικόνες ντροπής στον Μπάλο Χανίων

Μπάλος: Τουρίστες αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό
2'

Eικόνες ντροπής κυκλοφορούν από τον Μπάλο Χανίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα οι εικόνες με τουρίστες που είναι ένα με το νερό μέχρι το λαιμό προκειμένου να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια στη γνωστή παραλία του Μπάλου στα Χανιά, οδήγησαν στην ακύρωση προηγούμενης υπουργικής απόφασης και τελικά εγκρίθηκε το αυτονόητο να τοποθετηθεί μια πλωτή εξέδρα.

Το θέμα ανέδειξαν κρητικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν μάλιστα και δηλώσεις τουριστών οι οποίοι περιέγραφαν απίστευτες σκηνές που επικρατούσαν κατά την αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800 – 900 επιβατών στο Μπάλο.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Αλαλούμ με την εξέδρα

Ωστόσο, μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη με την οποία ακύρωσε προηγούμενη δική του απόφαση, επαναφέροντας την έγκριση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Μπάλο, η εξέδρα που ήδη υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είναι έτοιμη για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο στον Μπάλο.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισάμου, εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» στο όνομα της οποίας δόθηκε η έγκριση προκειμένου – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Cretan Daily Cruises – από την ερχόμενη Δευτέρα 15/7 να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

PLOTI-EXEDRA-MPALOS-3.jpg

Να σημειωθεί ότι η απόφαση η οποία είχε εκδοθεί στις 18/9/2023 και η οποία ανακλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για να επανέλθει σε ισχύ στις 10/7/24, κάνει λόγο για εποχιακή χρήση έως 9 μήνες τον χρόνο και η έγκριση ισχύει για 5 χρόνια έως και τον Νοέμβριο του 2028.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή