Κύκλωμα εκβιαστών: Διάλογοι «φωτιά» της Νάνσυς με συνεργάτη - «Θα μας γ@@@@ουν με το καταγραφικό»

Απίστευτες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων

Κύκλωμα εκβιαστών: Διάλογοι «φωτιά» της Νάνσυς με συνεργάτη - «Θα μας γ@@@@ουν με το καταγραφικό»
5'

Νέοι διάλογοι από το κύκλωμα των εκβιαστών που δρούσε στον Δήμο Αθηναίων με εγκέφαλο μια υπάλληλο ονόματι Νάνσυ, έρχονται στη δημοσιότητα.

Το MEGA, έφερε στη δημοσιότητα τους διαλόγους της Νάνσυς με έναν 64χρονο, ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη της και είχε το ρόλο του «δεξιού χεριού» της στο κύκλωμα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

-Νάνσυ: Πρόσεξε γιατί τώρα με παίρνει τηλέφωνο και μου στέλνει το ΑΦΜ της μηχανικού για να την κυνηγήσουνε ποινικά.

-Συναρχηγός: Εντάξει.

-Νάνσυ: Δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο. Είχαμε εγγυηθεί και ο άλλος είναι από την ΕΥΠ σου είχα πει.

(Δύο λεπτά μετά)

-Συναρχηγός: Μια απλή καταγραφή θα κάνουν και θα φύγουνε. Τους πήραν τηλέφωνο. Δεν θα κάνουν τίποτα. Δεν θα γίνει τίποτα.

-Νάνσυ: Όταν υπάρχει καταγραφή μηχανικού θα μας (…)

-Συναρχηγός : Αφού πάει στους δικούς μας, θα κάνει μία τυπική καταγραφή

Καταστηματάρχες που πιέζονταν να δώσουν λεφτά καταγγέλλουν πως το κύκλωμα επιστράτευε άστεγους που έναντι κάποιας αμοιβής έκαναν καταγγελίες κατά καταστηματαρχών, ώστε στην συνέχεια να βγει το κύκλωμα και να προσφέρει έναντι αμοιβής την βοήθεια του στον επιχειρηματία.

-Νάνσυ: Είναι ξεχωριστές μηνύσεις. Έχουμε μία από την Δημοτική και άλλη μία από την Τουριστική.
-Επιχειρηματίας: Ναι.
-Νάνσυ: Όταν φάμε άλλη μια πρέπει να αλλάξουμε άδεια.
-Επιχειρηματίας: Πρέπει να αλλάξουμε άδεια;
-Νάνσυ: Αν θες, εκτός αν θες, αν θες να στο σφραγίσουν δέκα ημέρες ναι.

Έβαζε τα λεφτά σε τάπερ η Νάνσυ - «Τουλάχιστον 700.000 ευρώ το κέρδος»

Στη φυλακή οδηγήθηκε η Νάνσυ και άλλα μέλη που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αττική.

Η 43χρονη «Νάνσυ» αρνήθηκε στην απολογία της ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εκβιαστών, προσθέτοντας όμως ότι βοηθούσε επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν κάποιες εκκρεμότητες που είχαν με δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, επικαλέστηκε ότι κανένας από τους 48 επιχειρηματίες που φέρεται να έπεσαν θύματα του κυκλώματος δεν έχει καταθέσει εναντίον της.

«Βρέθηκαν 400.000 ευρώ»

Για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, μίλησε στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τη δουλειά της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, «εξαιρετική».

«Μπορεί οι συλλήψεις να ήταν 14, γιατί ήταν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όμως η δικογραφία περιλαμβάνει 23 άτομα και η έρευνα δεν σταματάει εδώ γιατί η καταγγελία έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων τον Απρίλιο. Έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 47 περιπτώσεις όπου υπήρχε όντως χρηματισμός. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι χρημάτιζαν αυτό το κύκλωμα: είτε αυτοί που εκβιάζονταν είτε αυτοί που προσέγγιζαν από μόνοι τους το κύκλωμα για να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων. Δεν γνωρίζουμε αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι για αυτούς, υπάρχουν αποδείξεις ότι προσέγγιζαν μόνοι τους το κύκλωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δημογλίδου.

Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε: «Υπήρχαν κάποιες υγειονομικές παραβάσεις για τα καταστήματά τους, ακόμα και για οικοδομικές εργασίες σε κάποιο οίκημα, για τις οποίες δεν ήθελαν να τους επιβληθεί πρόστιμο. Βρέθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά σε αυτήν την επιχείρηση, πάνω από 400.000 ευρώ, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ποσό, περισσότερο από 130.000 ευρώ σε συγκεκριμένο πρόσωπο, όμως αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι το κέρδος από τον Απρίλιο μέχρι και την ημέρα της επιχείρησης είναι τουλάχιστον 700.000 ευρώ».

Το τεφτέρι που «έκαψε» το κύκλωμα εκβιαστών

Αυτό πάντως που φαίνεται να αποκάλυψε το κύκλωμα εκβιαστών ήταν το τεφτέρι της 43χρονης. Στο σπίτι της μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις της με τα ποσά που λάμβανε από κάθε επιχειρηματία που εκβίαζε.

Η «Νάνσυ», το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, παριστάνοντας τη μεσίτρια ενώ ένα χρόνο αργότερα κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία.

Ο ρόλος του αδερφού της

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βάλει στο κύκλωμα και άλλα μέλη της οικογένειάς της, με τον αδερφό της να εκτελεί χρέη εισπράκτορα. Πήγαινε δηλαδή στους καταστηματάρχες και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά.

Στην συνέχεια, τα δυο αδέλφια έκρυβαν τη λεία στο σπίτι της μητέρας τους.

«Δεν είμαι (σ.σ. στο κύκλωμα) καθόλου εγώ, αυτά είναι ψευτιές. Είναι ψέματα όλα. Στο τέλος θα δείτε τι ωραία θα περάσουν όλοι μα όλοι», είπε η μητέρα της 43χρονης, η οποία είναι κι εκείνη κατηγορούμενη για εμπλοκή στο κύκλωμα.

Η «Νάνσυ» και ο αδερφός της είναι δηλωμένοι ψευδώς ότι εργάζονται σε συμβουλευτική εταιρεία, προκειμένου να φαίνονται ασφαλισμένοι και ότι έχουν «νόμιμο» εισόδημα, ενώ στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες δίχως να πληρώνουν τους απαιτούμενους φόρους, αναφορικά με τα έσοδα τους εκτός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Έκρυβαν τα χρήματα για την «προστασία» σε περιοδικά και τάπερ

Όπως προκύπτει, μέσα σε τάπερ, τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών, έκρυβαν τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα χρήματα που αποσπούσαν από τους επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα με την ERT.

Σε δύο άξονες κινήθηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορουμένου. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, ενώ τα διευθυντικά στελέχη, περιόρισαν τον ρόλο τους, υποστηρίζοντας ότι ήταν απλώς... διεκπεραιωτικός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή