Ψυχικό: Θέμα χρόνου η σύλληψη του ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του τοπογράφου

Στο μικροσκόπιο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του εργολάβου - Συνεχείς οι έρευνες για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό
3'

Ακατάπαυστες είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ γύρω από τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού, εφόσον ο αντίστοιχος φυσικός είναι ήδη προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για το έγκλημα.

Στο «κάδρο» των ερευνών σχετικά με τον ηθικό αυτουργό βρίσκονται δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου. Πρόκειται για πρόσωπα που φαίνονται ενοχλημένα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του τοπογράφου, καθώς ο 54χρονος είχε καταφέρει να πάρει δουλειές σε περιοχές «φιλέτο» στο νησί.

Μια ημέρα μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 44χρονου κατηγορούμενου, οι έρευνες για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών του τοπογράφου μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχτηκε την εμπλοκή του με την αστυνομία να προσπαθεί να βρει το σκούτερ και τα όπλα της δολοφονίας. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται τα βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας.

Η ανάλυση από τα βίντεο στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, εκεί από όπου ξεκίνησε και κατέληξε το μαύρο σκούτερ την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός συνεργού με την ασφάλεια να προσπαθεί να εντοπίσει το δρομολόγιο της μηχανής.

O τοπογράφος δεν έδειχνε το τελευταίο διάστημα φοβισμένος. Δεν είχε πει σε κανέναν από το περιβάλλον του, ότι αισθάνεται να απειλείται η ζωή του.

«Ήταν ένας εργασιομανής τοπογράφος. Λάτρευε τη δουλειά του και όποιος λατρεύει τη δουλειά του πάει μπροστά, δεν μπορεί να μείνει πίσω. Κάποιος τον είχε βάλει στο μάτι και ελπίζουμε όλοι να είχε πάρει εντολή αυτός ο τύπος, ο όμορφος Γιώργος. Να μην περάσει το σενάριο ότι δήθεν ήταν μοναχικός λύκος και το έκανε μόνος του. Νομίζω σε κανέναν δεν είχε πει γιατί δεν το πίστευε ότι θα συμβεί αυτό. Κανείς μας δεν το πίστευε», ανέφερε στο MEGA συνεργάτης του τοπογράφου.

Στο μικροσκόπιο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του εργολάβου

«Ο τοπογράφος ήταν απίστευτος, δούλευε μέρα- νύχτα και το γραφείο του. Είχε πάρει το ακίνητο εκεί και είχε βγάλει και μια πάρα πολύ ωραία άδεια. Μέχρι εκεί. Και νομίζω το είχε πουλήσει. Ο επιχειρηματίας ο άλλος το είχε πουλήσει πάλι στους Άραβες. Γιατί να έχουν αντιδικία;», ανέφερε πρώην συνεργάτης του τοπογράφου.

Οι εξελίξεις τρέχουν και οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας προχωρούν καθημερινά όλο και περισσότερο, με τις Αρχές να προαναγγέλλουν συλλήψεις για τη μαφία της Μυκόνου και την αποκάλυψη όλης της αλήθειας για την εκτέλεση του τοπογράφου.

Τα κινητά τηλέφωνα θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η εισαγγελική εντολή που θα δώσει «πράσινο» φως στην ΕΛ.ΑΣ. για την αναζήτηση και εντοπισμό στοιχείων που θα δέσουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι Αρχές θα αναζητήσουν μηνύματα που μπορεί να είχε ανταλλάξει ο 44χρονος κατηγορούμενος με άλλα άτομα κι εάν υπάρχει υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) από το σημείο της δολοφονίας.

Παράλληλα, θα ερευνηθεί το ιστορικό και οι αναζητήσεις του 44χρονου στο διαδίκτυο, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συσκευή GPS που εντοπίστηκε στο σπίτι του 44χρονου κατηγορούμενου.

Σχετικές ειδήσεις