Πρωτοσέλιδο σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης το «μπάνιο» στον Μπάλο Χανίων

Διεθνής κατακραυγή για το γεγονός ότι οι τουρίστες έζησαν χαοτικά σκηνικά στον Μπάλο Χανίων

Μπάλος
1'

Η ειδυλλιακή βόλτα στον Μπάλο Χανίων που κατέληξε με τους τουρίστες να παίρνουν τα μπαγκάζια τους με το νερό μέχρι τον λαιμό δεν ενθουσίασε τους παραθεριστές και η Daily Mail το είχε πρωτοσέλιδο διανθίζοντας το με πολλές φωτογραφίες με τίτλο: «A greek tragedy».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ειδυλλιακές διακοπές χάλασαν όταν οι παραθεριστές αναγκάστηκαν να βαδίζουν στα εκθαμβωτικά νερά με τις τσάντες στους ώμους.

Όπως τόνιζαν, οι αξιωματούχοι απαγόρευσαν τη χρήση πλωτής πλατφόρμας αλλά μετά την προβολή των πλάνα από τις αρχές, συμφώνησαν να εγκαταστήσουν μια πλατφόρμα την επόμενη εβδομάδα.

A-greek-tragedy.jpg

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως ενώ η πλατφόρμα θα βοηθούσε τους επιβάτες να αποβιβαστούν πιο απλά, αντ' 'αυτού, τουρίστες όλων των ηλικιών αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν για να κατέβουν από το πλοίο και να επιστρέψουν στη στεριά. Μάλιτα, τονίζει, πως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα πλοία καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην ακτή.

Με τη βοήθεια σχοινιού και πληρώματος φέρι, οι επιβάτες, σημειώνει η εφημερίδα, αναγκάστηκαν να βγουν από την καταπακτή και να μπουν στα κρυστάλλινα νερά για να φτάσουν στην παραλία - αλλά ο λόγος για τον οποίο οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το πλοίο παραμένει άγνωστος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή