Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες γοργόνες... με πτυχίο - «Αισθάνομαι άλλο πλάσμα, είναι μαγικό»

Γοργόνες και γοργόνοι φοράνε την ουρά τους και βουτούν σε νερά πισίνας ή θάλασσας, μαγεύοντας με τις κινήσεις τους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, που δεν χορταίνουν να τους απολαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες γοργόνες... με πτυχίο - «Αισθάνομαι άλλο πλάσμα, είναι μαγικό»
3'

Οι πρώτες γοργόνες με πτυχίο είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Η φουρνιά των περίπου 200 πρώτων επαγγελματιών περιλαμβάνει και... γοργόνους, αφού γυναίκες, άντρες, αλλά και παιδιά, από 6 έως 65 χρόνων, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά, σε πισίνα της Θεσσαλονίκης, από την πρώτη Ακαδημία Γοργονών στη χώρα.

Γοργόνες και γοργόνοι φοράνε την ουρά τους και βουτούν σε νερά πισίνας ή θάλασσας, μαγεύοντας με τις κινήσεις τους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, που δεν χορταίνουν να τους απολαμβάνουν. Από τις πρώτες απόφοιτες της Ακαδημίας, άλλες ήδη εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού, άλλες συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις με μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος και κάποιες έγιναν βοηθοί εκπαιδευτών.

«Φοράω την ουρά και μεταμορφώνομαι»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως όλες μας οι γοργόνες από το επαγγελματικό τμήμα της πρώτης μας σεζόν ήδη έχουν βρει εργασία και δουλεύουμε σκληρά για να τους προσφέρουμε πίσω την επένδυση τους και πολλά ακόμη. Οι μαθήτριες αυτές αποτελούν το πρώτο κύμα επαγγελματιών της βιομηχανίας αυτής στη χώρα μας και είναι πραγματικά τιμή μου που τις εκπαίδευσα και μπορώ να τις αποκαλώ πλέον συνεργάτιδες!», λέει εξηγεί στο GRTimes η ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια της Ακαδημίας, Χαρίκλεια Μαρή.

«Στην τέχνη της γοργόνας δεν υπάρχουν περιορισμοί! Μπορείς να έρθεις όπως ακριβώς είσαι και όπως ακριβώς νιώθεις και τα υπόλοιπα τα αφήνεις σε εμάς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι 6 ετών και πάνω και να γνωρίζεις τα βασικά στην κολύμβηση. Έχουμε 4 είδη τμημάτων, παιδικό, ερασιτεχνικό, επαγγελματικό και drop in».

Μιλώντας στο GRTimes, η 39χρονη Χριστίνα Γρε που σήμερα είναι βοηθός εκπαιδευτή, έκανε λόγο για αποκαλυπτική εμπειρία. «Όταν φοράω την ουρά νιώθω ότι έχω μεταμορφωθεί, αισθάνομαι άλλο πλάσμα, είναι κάτι μαγικό», περιγράφει χαρακτηριστικά. Για την κυρία Γρε, η οποία πριν από δύο χρόνια δεν γνώριζε καν να κολυμπάει, η εμπειρία ήταν μοναδική.

«Όχι μόνο ξεπέρασα τον φόβο μου για το κολύμπι και τη θάλασσα, αλλά έγινα γοργόνα, το οποίο ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Με την τέχνη της γοργόνας γνωρίζεις τα όρια του εαυτού σου, μαθαίνεις να αποκτάς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, να σέβεσαι το σώμα σου, τη φύση, το νερό το οποίο είναι σύμμαχός σου και όχι εχθρός σου», λέει και προσθέτει: «Όταν ολοκληρώνεις την εκπαίδευση, απελευθερώνεσαι από όλα όσα σε καταπίεζαν, γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και αποκτάς ένα μόνιμο χαμόγελο».

Η Αλίκη Κύρκου-Μακροπούλου εργάζεται ως γοργόνα στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. «Τα προηγούμενα χρόνια ασχολιόμουν ερασιτεχνικά ως χόμπι με την τέχνη της γοργόνας. Μέχρι που δημιουργήθηκε η Ακαδημία και για εμένα ήταν μονόδρομος! Τώρα, εργάζομαι για σεζόν στη Χαλκιδική, σε ένα buttom glass τουριστικό σκάφος, που πραγματοποιεί εκδρομές από την Ουρανούπολη», αναφέρει ενθουσιασμένη η 24χρονη.

Η πρώτη Ακαδημία για γοργόνες άνοιξε τις πύλες της τον Ιανουάριο και μόνο την πρώτη χρονιά λειτουγίας εκπαίδευσε περισσότερα από 200 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή