Μπάλος: Τοποθετήθηκε η πλωτή εξέδρα μετά τις εικόνες ντροπής - Είχε δημοσιευθεί ΦΕΚ από τον Ιούνιο

Το σοβαρό περιστατικό στην παραλία των Χανίων που μάλιστα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 ως προστατευόμενη περιοχή, αναδείχθηκε από τα κρητικά ΜΜΕ
2'

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγική κατάσταση που λαμβάνει χώρα στα Χανιά, όπου τουρίτσες κάνουν «μπάνιο» για να φτάσουν στην παραλία του Μπάλου.

Πιο συγκεκριμένα, υπουργική απόφαση που ίσχυε από τον Σεπτέμβριο του 2023, ανακλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 και δημοσιευθηκε σε ΦΕΚ τον Ιουνιο του 2024, αγνοούσαν αυτοί που επέτρεψαν τουρίστες να αποβιβάζονται και το νερό τους έρχεται μέχρι και τον λαιμό για να φτάσουν μέχρι την παραλία του Μπάλου.

Πιο συγκεκριμένα, το σοβαρό περιστατικό στην παραλία που μάλιστα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 ως προστατευόμενη περιοχή, αναδείχθηκε από τα κρητικά ΜΜΕ, φιλοξενώντας δηλώσεις τουριστών που περιέγραφαν κωμικοτραγικές καταστάσεις στα μέσα της τουριστικής σεζόν σε πλοία που μεταφέρουν 800 με 900 επιβάτες ανά δρομολόγιο, ενώ συνολικά καθημερινά εκτιμάται ότι την παραλία επισκέπτονται περίπου 2.900 άτομα, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως η πλωτή εξέδρα στον Μπάλο θα επανέλθει μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ντροπιαστικές εικόνες που έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την διάσημη παραλία των Χανίων, που δείχνουν τουρίστες να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται στα πλοία που κάνουν ολοήμερες εκδρομές κάνοντας κυριολεκτικά βουτιά μέσα στη θάλασσα.

Ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr δήλωσε ότι η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη και τοποθετήθηκε σήμερα, ενώ εξήγησε ότι η απόφαση της αφαίρεσή της πάρθηκε από το αρμόδιο υπουργείο και όχι από τον δήμο.