Κύκλωμα εκβιαστών: Επιστράτευε άστεγους με 50 ευρώ για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες

Το κύκλωμα εκβιαστών έδινε 50 ευρώ ανά καταγγελία σε αστέγους για να «δίνουν» τους απρόθυμους καταστηματάρχες 
1'

Αποκαλύψεων συνέχεια για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, με ένα νέο στοιχείο να σοκάρει, όπως αναφέρει η Απογευματινή.

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της «εγκεφάλου» Νάνσυς και συνολικά άλλων έξι κατηγορουμένων, είδε το φως στοιχείο που αποκαλύπτει τις αδίστακτες μεθόδους του κυκλώματος, το οποίο επιστράτευε ακόμα και αστέγους για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες που δεν... ενέδιδαν.

Το κόλπο που, όπως αναφέρει η Απογευματινή, χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν τους σκοπούς τους ήταν να χρησιμοποιούν «μπροστινούς» για την υποβολή στοχευμένων καταγγελιών, στους οποίους έδιναν 50 ευρώ ανά καταγγελία.

Οι καταγγελίες και το κύκλωμα εκβιαστών

Οι «μπροστινοί» ήταν άστεγοι και πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι προχωρούσαν σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες Αρχές για διάφορες αιτίες, από μια απλή κατάληψη ενός πεζόδρομου από τραπεζοκαθίσματα μέχρι τη μη παροχή αποδείξεων από την ταμειακή μηχανή ενός καταστήματος.

Όλο αυτό προκαλούσε πίεση στους καταστηματάρχες που έφταναν σε αδιέξοδο: ή θα πλήρωναν για «ασυλία» ή θα αναγκάζονταν να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια.