Ο μεγαλύτερος σε ηλικία δακτυλιωμένος πελαργός στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την επανεύρεση ενός πουλιού που δακτυλιώθηκε ως νεοσσός το 2012

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία δακτυλιωμένος πελαργός στην Ελλάδα
2'

Η φετινή Εθνική Απογραφή Λευκών Πελαργών επιφύλαξε μια έκπληξη.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την επανεύρεση ενός πουλιού που δακτυλιώθηκε ως νεοσσός το 2012 και πλέον είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δακτυλιωμένος πελαργός στην Ελλάδα!

8η Διεθνής Απογραφή Πελαργών

Ψηλός, κομψός, με μακριές πλατιές φτερούγες και φωτεινό κόκκινο ράμφος, ο Λευκός Πελαργός αποπνέει γαλήνη και στωικότητα, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα είδη πουλιών αφού τρέφεται με έντομα, σαύρες, ποντίκια και φίδια. Αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα είδη πουλιών σε πολλές χώρες, είναι ένας δεινός μετανάστης μεγάλων αποστάσεων που μπορεί να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στον τόπο όπου θα φωλιάσει, πάντα δίπλα στον άνθρωπο.

Προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα και να υποστηριχθούν τυχόν απαραίτητες δράσεις για τη διατήρηση του εμβληματικού αυτού είδους, διεξάγεται κατά τις τελευταίες δεκαετίες η Διεθνής Απογραφή των Λευκών Πελαργών από τη BirdLife International και τους εταίρους της, με την γερμανική NABU να συντονίζει τη δράση.

Η 5η Διεθνής Απογραφή των πελαργών το 1994-95 έδωσε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με το είδος να σημειώνει αύξηση σε άτομα και φωλιές μετά από δεκαετίες μείωσης. Αυτή η τάση συνεχίστηκε στην 6η και 7η απογραφή, το 2004 και 2014 αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, οι πληθυσμοί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης εμφανίζονται στάσιμοι ή και ελαφρώς μειούμενοι, καθιστώντας απαραίτητη τη συλλογή δεδομένων γι’ αυτό το τόσο διάσημο και αγαπητό είδος, και την προστασία του με τον σεβασμό που αρμόζει στη σχέση μας μαζί του εδώ και τόσα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα