Αμφιλοχία: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το «καρτέρι θανάτου» στην 36χρονη από τον πρώην σύζυγό της

Κατείχε νόμιμα το όπλο του εγκλήματος, το οποίος ωστόσο του είχε αφαιρεθεί για 15 ημέρες τον περασμένο Μάϊο, όταν το ζευγάρι αλληλομηνύθηκε
4'

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το καρτέρι θανάτου που έστησε στην 36χρονη στην Αμφιλοχία ο 43χρονος πρώην συζυγός της, τα ξημερώματα έξω από το σπίτι τους. Όπως διαπιστώνεται ο δράστης χρησιμοποίησε όπλο που ναι μεν διατηρούσε νόμιμα, ωστόσο του είχε αφαιρεθεί για 15 ημέρες, πριν του επιστραφεί.

Το καρτέρι θανάτου

Ο δράστης, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί. Αφού τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης νωρίτερα είχε μπει στο σπίτι της, όπου βρισκόταν η 13χρονη κόρη του. Εκείνη φοβούμενη τι θα συμβεί πήγε στη γειτόνισσα και της ζήτησε βοήθεια. Η γειτόνισσα πήρε την 13χρονη και κλείδωσε τον 43χρονο στο σπίτι της πρώην συζύγου του.

Τότε, ο δράστης πήρε τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του, η οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν, και της είπε να γυρίσει στο σπίτι γιατί αλλιώς θα σκότωνε την κόρη τους.

Είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή

Η 36χρονη, δύο μέρες νωρίτερα τη δολοφονία της, είχε υποβάλει μηνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για πράξεις που έγιναν την Τετάρτη (10/7) στην Αμφιλοχία. Δεν κατέστη, όμως, τότε δυνατή η σύλληψη του δράστη στα όρια του αυτοφώρου. Ακόμα, η γυναίκα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή ούτε panic button. Τέλος, ο δράστης διέμενε στο σπίτι του πατέρα του.

Η μητέρα της άτυχης 36χρονης σε δηλώσεις της στην ERTNews, μίλησε για τη ζήλια του 43χρονου για την κόρη της, με την οποία ήταν μαζί από τα 16 της.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο. Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα τη 10η Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του panic button.

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια έρχεται στο φως για τη δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της: Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε κάνε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, τού είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν αθωώθηκε και με δεδομένο επιπλέον ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό, το όπλο του επέστραφη, μετά από αίτηση που είχε κάνει. Δύο μήνες μετά ο 43χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όπλο για να σκοτώσει τη γυναίκα και να αυτοκτονήσει.

Όπως αποκαλύπτεται, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο δράστης και αυτόχειρας κατείχε νόμιμα το όπλο με το οποίο εκτέλεσε την πρώην σύγυζό του, το οποίο αν και του είχε αφαιρεθεί μετά από καταγγελία της για ενδοοικογενειακή βία, του επεστράφη 15 ημέρες αργότερα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του.

Σχετικές ειδήσεις