Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Λαγκαδά και Κούτσι - Βελτιωμένη εικόνα στο Λιτόχωρο

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική - Δύσκολη η κατάσταση σε Κούτσι και Λαγκαδά
2'

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική για μια ακόμη ημέρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης στα νέα και στα ήδη υπάρχοντα μέτωπα φωτιάς σε όλη την Ελλάδα.

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης : Δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο της φωτιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που καίει στον Λαγκαδά είναι μεγάλη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους, που καθιστά δύσκολη την προσέγγιση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00 σε δασική έκταση σε περιοχή του Λαγκαδά και συγκεκριμένα στο ύψος του 37ου χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Στο σημείο επιχειρούν 96 πυροσβέστες με πέντε πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Κλειστή η Εθνική Οδός προς Σέρρες

Σημειώνεται πως λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει στο σημείο η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών. Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία που εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Λαχανά.

Κούτσι Νεμέας: Μάχη με τις φλόγες για τρίτο 24ωρο - Σε απόγνωση κάτοικοι και αγρότες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τρίτη ημέρα στο Κούτσι Νεμέας, με τους κατοίκους και τους αγρότες να έρχονται σε απόγνωση, αφού χιλιάδες καλλιέργειες κάηκαν ολοσχερώς.

Εκτός από εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν και δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ.

Η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη (11/7) στη Στιμάγκα Κορινθίας και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις, κατευθυνόμενη προς το Κούτσι Νεμέας.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά ήταν τα πλάνα της πύρινης «λαίλαπας» από drone το βράδυ της Παρασκευής (12/7).

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στο Λιτόχωρο Πιερίας το πρωί του Σαββάτου (13/7), καθώς σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και εννιά οχήματα, ενώ για εναέριες ρίψεις επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχετικές ειδήσεις