Φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας: Ευχαριστίες στον Βασίλη Κικίλια για την άμεση επέμβαση

«Σε άμεση επικοινωνία μου με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ενημερώθηκα ότι δρομολογήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων ώστε να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων βουλευτής Πιερίας, Φώνας Μπαραλιάκος

Φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας: Ευχαριστίες στον Βασίλη Κικίλια για την άμεση επέμβαση
SOTIRIS_DIMITROPOULOS
2'

Στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών και όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση οριοθέτηση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Πλάκα Λιτοχώρου, κοντά στους πρόποδες του Ολύμπου, αναφέρονται σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, και ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. Οι επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά μέσα σε 45 λεπτά.

Ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ, Φώντας Μπαραλιάκος δήλωσε πως «σε άμεση επικοινωνία μου με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ενημερώθηκα ότι δρομολογήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων ώστε να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων». Όπως τόνισε ο κ. Μπαραλιάκος «η ταχύτατη αντίδραση του Πυροσβεστικού Σώματος που έφτασε άμεσα στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς, τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού που ύψωσε 3 αεροπλάνα air tractor, 2 καναντέρ και 1 ελικόπτερο για ρίψεις από αέρος αλλά και η καθοριστική συμβολή των μηχανημάτων και του προσωπικού του Δήμου Δίου - Ολύμπου υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, του Δασαρχείου, του Στρατού και των εθελοντών έθεσαν την φωτιά σε έλεγχο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, σε ανάρτησή του επισήμανε: «Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην παρολύμπια περιοχή ανάμεσα στη Λεπτοκαρυά και το Λιτόχωρο αντιμετωπίστηκε. 'Αμεσα έφτασαν στην περιοχή έξι πτητικά μέσα πυρόσβεσης, η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και Κατερίνης, η Δασική Υπηρεσία, επτά μηχανήματα έργου του Δήμου Δίου-Ολύμπου όπως και της 24ης Τ.Θ.Τ. καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, που κατάφεραν να περιορίσουν μια δυνητικά μεγάλη φυσική καταστροφή. Η επικοινωνία με τον υπουργό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ήταν συνεχής. Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, όπως επίσης τη Δασική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τους εθελοντές, που επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς μέσα σε συνθήκες καύσωνα, με προσπάθεια πάνω από τα ανθρώπινα όρια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή