Λιμενικό: Εντοπίστηκαν σκάφη με παράνομους μετανάστες σε Σύμη και Κω - Χειροπέδες σε δύο διακινητές

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε το Λιμενικό για μεταφορά παράνομων μεταναστών σε Σύμη και Κω

Λιμενικό: Εντοπίστηκαν σκάφη με παράνομους μετανάστες σε Σύμη και Κω - Χειροπέδες σε δύο διακινητές
1'

Ταχύπλοο σκάφος με 17 παράνομους μετανάστες (13 άντρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί) εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, βορειοδυτικά της Σύμης.

Πιο συγκεκριμένα το ταχύπλοο, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, εντοπίστηκε από κλιμάκιο χερσαίας επιτήρησης καμερών της λιμενικής Αρχής Σύμης. Οι μετανάστες καθ' ομολογίαν δήλωσαν πως ξεκίνησαν από την Ντάτσα της Τουρκίας, δίνοντας 4.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Το λιμεναρχείο το οποίο διενεργεί την προανάκριση, συνέλαβε έναν 46χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ως φαίνεται είναι ο χειριστής του σκάφους.

Ακόμη ένα περιστατικό στην Κω

Δεύτερο περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί του Σαββάτου, 13 Ιουλίου, όταν ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Το σκάφος το οποίο μετέφερε εννέα μετανάστες (8 άντρες και 1 γυναίκα), κινούταν με μεγάλη ταχύτητα προς τη περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Τότε, ο χειριστής του ταχυπλόου επιχείρησε αναστροφή και προσπάθησε να κινηθεί προς τα Τουρκικά παράλια, μέχρι που ακινητοποιήθηκε από το λιμενικό.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον επιβατηγό λιμάνι της Κω, ενώ από το λιμεναρχείο συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ως διακινητής των μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα