Χαλκιδική: Πρόστιμο 6.500 ευρώ σε εστιατόριο στη Χανιώτη - Χρέωνε τα κουβέρ

Στον τιμοκατάλογο που διέθετε η επιχείρηση, δεν αναγραφόταν το είδος των ελαίων και η χρήση τους για την παρασκευή σαλατών

Χαλκιδική: Πρόστιμο 6.500 ευρώ σε εστιατόριο στη Χανιώτη - Χρέωνε τα κουβέρ
1'

H Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής επέβαλε και δημοσίευσε τσουχτερό πρόστιμο, σε εστιατόριο στην περιοχή Χανιώτη. Μάλιστα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν 4 παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Πιο συγκεκριμένα, το εστιατόριο χρέωνε τα κουβέρ, κατά παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 72 της ΥΑ 91354/2017 σύμφωνα με το οποίο «Τα καταστήματα εστίασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.).

Κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή». Επιπλέον στον τιμοκατάλογο που διέθετε η επιχείρηση, δεν αναγραφόταν το είδος των ελαίων και η χρήση τους για την παρασκευή σαλατών, προσέφερε κατεψυγμένα προϊόντα (σουβλάκι κοτόπουλο, χταπόδι πλοκάμι, καλαμάρια, γαρίδες και χτένια), χωρίς να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης η ένδειξη «κατεψυγμένο» και τέλος στον τιμοκατάλογο δεν αναγραφόταν ο όγκος του περιεχομένου σε ml στις μπύρες Mythos και Amstel, στο ούζο Πλωμάρι και Βαρβαγιάννη, στο τσίπουρο Μπαμπατζίμ και στην ρετσίνα Μαλαματίνα.

Υπενθυμίζεται ότι και τον Ιούνιο είχε γίνει καταγγελία από πελάτη, για χρέωση κουβέρ σε εστιατόριο της Αρεόπολης Λακωνίας και μετά από έλεγχο επιβλήθηκε στο εστιατόριο πρόστιμο 500€.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή