Λαύριο: Σε ύφεση η φωτιά - Κλειστή η Λεωφόρος Σουνίου

Υπό έλεγχο τίθεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο
2'

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 14/07 στο Λαύριο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ποσειδωνίας. Το πύρινο μέτωπο έκαιγε σε δασική έκταση, ενώ είχε ηχήσει και το 112

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν 68 πυροσβέστες και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Έχουν σπεύσει επίσης 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά στο Λαύριο βρίσκεται πλέον σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σουνίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η τροχαία εξαιτίας της φωτίας που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

Ανακοίνωση Κικίλια για την αντιμετώπιση της φωτιάς

Σε ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ενημέρωσε τους πολίτες, ότι η φωτιά αντιμετωπίστηκε σε μισή ώρα, χάρη στην πολύτιμη άμεση συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια.