Πόθεν έσχες: Αυτόματα θα γίνονται οι δηλώσεις

Με τον νέο τρόπο οι φορολογούμενοι δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία να δαπανούν χρόνο για να μαζεύουν στοιχεία από κάθε τράπεζα
1'

Το πόθεν έσχες θα συμπληρώνεται αυτόματα, όπως προβλέπεται με βάση το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση.

Τα στοιχεία για την αυτόματη συμπλήρωση του πόθεν έσχεν θα αντλούνται από Εφορία, τράπεζες κλπ. Πιο συγκεκριμένα, η υποχρεωτική ηλεκτρονική συμπλήρωση θα γίνεται αυτόματα μέσα από την εφαρμογή διαλειτουργικότητας μεταξύ των επιμέρους ηλεκτρονικών συστημάτων των φορέων του Δημοσίου, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τα πιστωτικά ιδρύματα και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με το ηλεκτρονικό σύστημα της εφαρμογής www.pothen.gr.

Με τον νέο τρόπο οι φορολογούμενοι δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία να δαπανούν χρόνο για να μαζεύουν στοιχεία από κάθε τράπεζα κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώνουν τις δηλώσεις τους αυτόματα, παίρνοντας στοιχεία μέσω της διαλειτουργικότητας.

Σκοπός της νέας ρύθμισης είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταφέρονται αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο έντυπο της δήλωσης.