Βόλος: Σάλος σε δικαστήριο που μετέφραζε «όπως ήθελε» την κατάθεση θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Η μετάφραση του διερμηνέα σε συνδυασμό με τις κινήσεις του θύματος κατά την κατάθεσή της δεν έπειθαν την έδρα που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά

Βόλος: Σάλος σε δικαστήριο που μετέφραζε «όπως ήθελε» την κατάθεση θύματος ενδοοικογενειακής βίας
2'

Μία μητέρα τριών παιδιών εμφανίστηκε με μώλωπες στα μάτια την Δευτέρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Δράστης φέρεται να είναι ο σύζυγος της 34χρονης, ο οποίος την ξυλοκόπησε άγρια στο σπίτι τους στο Νότιο Πήλιο και παραμένει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonotanews, όταν κλήθηκε να καταθέσει το θύμα, με καταγωγή από την Αλβανία, φίλος του ζευγαριού, ο οποίος βρισκόταν στο ακροατήριο προσφέρθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα.

Η γυναίκα έφερε έντονα σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, όμως ενώ ο διερμηνέας τις μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας και εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, η μετάφραση, σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της δεν έπειθε την έδρα.

«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω», μετέφερε μεταξύ άλλων ο διερμηνέας με την πρόεδρο να τον προειδοποιεί: «Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη».

Ο διερμηνέας μάλιστα με δικές του παρεμβάσεις ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς την απαλλαγή του κατηγορούμενου, με την πρόεδρο και την εισαγγελέα να δηλώνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται για την απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης. Ο άντρας τελικά παραδέχθηκε ότι είναι φίλος του 40χρονου που συνελήφθη.

Η δικη συνεχίζεται την Τετάρτη με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή