Ιπτάμενος Ολλανδός: Μια παράξενη οφθαλμαπάτη που εμφανίστηκε στην Κέρκυρα - Ο ναυτικός μύθος

Ο μύθος του «Ιπτάμενου Ολλανδού» είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ναυτικούς θρύλους

Ιπτάμενος Ολλανδός: Μια παράξενη οφθαλμαπάτη που εμφανίστηκε στην Κέρκυρα - Ο ναυτικός μύθος
1'

Ένα παράξενο φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του στην Κέρκυρα, λίγες ημέρες νωρίτερα εγήρωντας ερωτήματα στους θεατές του. Πρόκειται για το φαινόμενο του «Ιπτάμενου Ολλανδού» που μπέρδεψε τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του φαινομένου, όταν κάποιος ατενίζει τον ορίζοντα της θάλασσας μπορεί να διακρίνει σκάφη, πλοία, ακόμα και ολόκληρες πόλεις να «ίπτανται» επάνω από αυτόν, χωρίς, βέβαια, κάτι τέτοιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο μύθος

Ο μύθος του «Ιπτάμενου Ολλανδού» είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ναυτικούς θρύλους, ο οποίος αφηγείται την ιστορία ενός πλοίου-φαντάσματος, που είναι καταραμένο να πλέει στους ωκεανούς για πάντα, χωρίς ποτέ να μπορεί να φτάσει σε λιμάνι.

Όπως θέλει ο μύθος, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, ο καπετάνιος ορκίστηκε ότι θα συνέχιζε την πορεία του, ακόμα και αν χρειαζόταν να πλέει για πάντα.

Το πλοίο του “Ιπτάμενου Ολλανδού” λέγεται ότι εμφανίζεται ως “φάντασμα” στα ανοιχτά των ωκεανών, συχνά φέγγοντας με ένα παράξενο φως. Οι ναυτικοί που “το βλέπουν” θεωρούν ότι είναι σημάδι κακοτυχίας και επικείμενης καταστροφής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή