Μηχανογραφικό: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή του - Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα αναίρεσης και εκ νέου υποβολής μηχανογραφικού για όσους το έχουν ήδη οριστικοποιήσει

Μηχανογραφικό
3'

Μέχρι την Πέμπτη, 18 Ιουλίου, έχουν προθεσμία οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους. Οι υποψήφιοι από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πρέπει να βάλουν τις προτιμήσεις τους στην πλατφόρμα https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, μέχρι αύριο το βράδυ, γιατί μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές οι υποβολές.

Μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα μέχρι τις 14:00 της 19ης Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να διαγράψουν σχολές από τη λίστα προτίμησής τους, χωρίς όμως να μπορούν να προσθέτουν νέες σχολές προτίμησης ή αλλαγής της σειράς προτιμήσεων. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων των υποψηφίων. Στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος έλαβαν μέρος 90.416 υποψήφιοι διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα αναίρεσης και εκ νέου υποβολής μηχανογραφικού για όσους το έχουν ήδη οριστικοποιήσει. Συνεπώς εφόσον υπάρχει υποψήφιος που οριστικοποίησε και υπέβαλε το Μηχανογραφικό του, αλλά επιθυμεί τυχόν αλλαγές και προσθήκες, αυτές μπορούν να γίνουν αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου ακολουθώντας όμως το εξής διαδικαστικό:

  • ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (οριστικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.
  • Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου. Το Μ.Δ. με τον νέο αριθμό πρωτοκόλλου θα αποτελεί το τελικό Μ.Δ. του.

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Εκείνη την ημέρα οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή