«Κόλαση» φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας: Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες - Προς Επίδαυρο το μέτωπο

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς
Φωτογραφία αρχείου
2'

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε γρήγορα πήρε διαστάσεις. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω του δύσβατου αλλά και της γρήγορης εξάπλωσής της, τρείς εποχικοί ουροσβέστες παγιδεύτηκαν στις φλόγες με συνέπεια να τραυματιστούν ευτυχώς, ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσκομείο. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και το 112, προειδοποιητικά για τους κατοίκους.

Κλειστοί δρόμοι

Το μέτωπο της πυρκαγιάς, κινείται αυτή την ώρα προς την Επίδαυρο και ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

«Κραυγή αγωνίας» από τον Δήμαρχο Κορινθίας στο newsbomb.gr

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση ο Δήμαρχος Κορινθίας, Νίκος Σταυρέλης, σε επικοινωνία με το Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο του Αναστασία Γκολέμη, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

«Η φωτιά πάει άσχημα, έχει ξεφύγει, έχει ένα μέτωπο περίπου 5 χιλιόμετρα. Έχει αέρα που φτάνει 5-6 μποφόρ και στροβιλίζει. Εκεί “χάνεται η μπάλα” γιατί η φωτιά απλώνεται. Η φωτιά αυτή την ώρα (σ.σ. 16:20) κατευθύνεται προς Κόρινθο και προς Αγγελόκαστρο», συμπλήρωσε.

«Το θετικό είναι ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο στο χωριό Σοφικό και στην κατασκήνωση και δεν έχουμε πρόβλημα εκεί. Η πυρκαγιά οδεύει προς την εθνική οδό Επιδαύρου δεξιά αλλά και αριστερά», ανέφερε.

«Δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά εκεί βρίσκεται παρθένο δάσος», υπογράμμισε ο ο κ. Σταυρέλης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:30 το πρωι της Τετάρτης 17 Ιουλίου σε δασική έκταση, με πεύκα. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 τμήματα πεζοπόρων, 32 οχήματα μαζί με εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και από άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ στο σημείο από τα πρώτα λεπτά βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 για τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Σοφικού, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σχετικές ειδήσεις