Φωτιά στην Κορινθία: Βελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο - Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την Πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 11.42 σήμερα στο Σοφικό Κορινθίας
d
2'

Φωτογραφίες: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στο Σοφικό Κορίνθου. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια.

Οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Ένας Επιπυραγός με θλαστικά τραύματα από πτώση, ένας Αρχιπυροσβέστης με κάταγμα στο χέρι και ένας εποχικός πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που έχει αναπτυχθεί σε πυκνή δασική έκταση, έχει καλύτερη εικόνα. Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Επιπλέον, για την πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδια υπουργεία, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Βαθρακογιάννης: «Η εικόνα είναι βελτιωμένη, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας»

Σε νεότερη τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, υπογράμμισε πως «η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς», μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από την πρώτη στιγμή, η πυρκαγιά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις, εξελίχθηκε σε πυκνό δάσος και δύσβατη περιοχή, με φλόγες που ξεπέρασαν τα 25 μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ένταση των ανέμων», επεσήμανε ακόμη.