Κύκλωμα μπράβων: «Μπιφτεκάκι μου, έμπλεξα με τη νύχτα» – Οι αναφορές στον Αλκέτ Ριζάι

Νέες αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση των μπράβων. Η Greek Mafia και η «βοήθεια» από τον Αλβανό βαρυποινίτη, Αλκέτ Ριζάι.

Κύκλωμα μπράβων: «Μπιφτεκάκι μου, έμπλεξα με τη νύχτα» – Οι αναφορές στον Αλκέτ Ριζάι
2'

Νέοι, αποκαλυπτικοί διάλογοι ήλθαν στο «φως» για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «μπράβων της νύχτας». Πέρα από τα μεγάλα ονόματα της Greek Mafia, οι συλληφθέντες μπράβοι της αθηναϊκής νύχτας καταγράφονται να μιλούν και για τον Αλβανό βαρυποινίτη, Αλκέτ Ριζάι. Τον Μάρτιο του 2023, «επιστράτευσαν» άτομα από την ομάδα του για να εκτελέσουν συμβόλαιο ξυλοδαρμού σε ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Μάλιστα, ένας από τους πρωταγωνιστές περιγράφει σε συνομιλία του:

Μπράβος της νύχτας: «Και τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταυλιάζεται κάτω και βάζω δύο και λέω τώρα “στείλ’ τον στην εντατική, μη σηκωθεί”. Και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα… Του λέω “στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική”».

Η δικογραφία για τους «μπράβους» είναι ουσιαστικά η χαρτογράφηση των κινήσεων που ακολουθούν τα κυκλώματα στην αθηναϊκή νύχτα, σήμερα. Η δολοφονία του Μεγάλου Αφεντικού με τα αρχικά Ζ.Β. «ανακάτεψε» την τράπουλα. Στο προσκήνιο ήλθαν «μπράβοι» που παλαιότερα είχαν δεύτερους και τρίτους ρόλους.

Ορισμένοι, πάντως, είναι… απρόσεκτοι, κυρίως με τις γυναίκες και αποκαλύπτουν τη δράση τους.

Γυναίκα: «Έλα αγόρι μου».

Μπράβος: «Μπιφτεκάκι μου».

Γυναίκα: «Μου έχεις λείψει».

Μπράβος: «Να σου πω κάτι; Αλλά δεν θα παρεξηγηθείς. Θα σ’ το πω χύμα και δεν θέλω να παρεξηγηθείς ή να αλλάξει η σχέση μας, εντάξει»;

Γυναίκα: «Ναι…».

Μπράβος: «Ασχολούμαι με τη νύχτα, με τη νύχτα. Δεν θέλω όμως να παρεξηγηθείς, κάνω κακά πράγματα. Άκου, έχω κάνει εμπόριο… χαρμάνι, έχω κάνει εμπόριο λευκών ειδών, έχω κάνει εμπόριο λαθραίων τσιγάρων».

Το μεροκάματο άρχιζε από τα 130 ευρώ για τις μεγάλες δουλειές, όπως προστασία σε γήπεδα, ακόμη και σε… πανηγύρι στη Δυτική Αττική.

Γυναίκα: «Θα πας για δουλειά»;

Μπράβος: «Θα πάω σε ένα πανηγύρι που έχει στο Μενίδι, με φώναξαν τα παιδιά».

Γυναίκα: «Για τα πανηγύρια. Γύφτοι πάλι»;

Μπράβος: «Όχι, ο Δήμος του Μενιδίου κάνει εκεί πανηγύρι. Θα κάτσουμε εκεί πέρα τέσσερις – πέντε ωρίτσες».

Οι δεκατέσσερις συλληφθέντες απολογούνται σήμερα (17/07), αντιμετωπίζοντας τον… μισό ποινικό κώδικα. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα από μεγαλύτερα κυκλώματα που έχει εξαρθρώσει η Ελληνική Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή