Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Η πλατεία Βικτωρίας θυμίζει «καταυλισμό»

Μετά τα νησιά και η Αθήνα «ασφυκτιά» από τις ολοένα και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Η πλατεία Βικτωρίας θυμίζει «καταυλισμό»
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.
1'

Πλέον, καθημερινά είναι τα περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων – μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο αλλά και τα νότια της Κρήτης. Παράλληλα, εντοπίζονται προβλήματα με τους χώρους φιλοξενίας τους. Η «έκρηξη» των ροών κατά τους τελευταίους μήνες επηρεάζει άμεσα και την Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

Οι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές όπου μένουν μετά τη δύση του ηλίου, αφού υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Παίρνουν παπούτσια, κινητά, πορτοφόλια, τους “ξυρίζουν” όλους», λένε.

Σύλληψη διακινητή στη Σύμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε –μετά την απολογία του– ένας Σύρος, ηλικίας 37 ετών, που συνελήφθη για τη μεταφορά 27 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στον Πανορμίτη της Σύμης.

Εις βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενος από τη νομική του εκπρόσωπο, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Ο άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε ότι είναι διακινητής, ισχυρίσθηκε μεταξύ άλλων πως κι αυτός κατέβαλλε το ποσό των 2.500 ευρώ για να έλθει στην Ελλάδα για να ζητήσει άσυλο και πως άφησε πίσω τη γυναίκα του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα