Σάλος από την προβοκάτσια των Τούρκων στη Βανδή: Πώς πήγαν να την παγιδεύσουν- Η επική αντίδρασή της

Η Δέσποινα Βανδή, είχε προγραμματίσει συναυλία στην πόλη Τσεσμέ όμως μετά την προκλητική στάση των Τούρκων, η εμφάνισή της ακυρώθηκε

Σάλος από την προβοκάτσια των Τούρκων στη Βανδή: Πώς πήγαν να την παγιδεύσουν- Η επική αντίδρασή της
3'

Σκηνικό προβοκάτσιας επιχείρησαν να στήσουν οι Τούρκοι σε βάρος της Δέσποινας Βανδή, δίνοντας πολιτικές διαστάσεις σε μια μουσική εκδήλωση, διακοσμώντας με τουρκικές σημαίες και αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ την σκηνή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση.

Η Δέσποινα Βανδή στο πλαίσιο των συναυλιών που δίνει για τα 30 χρόνια της μουσικής της πορείας πραγματοποιεί περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η τραγουδίστρια, το βράδυ της Τετάρτης, είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται στην πόλη Τσεσμέ όμως τα δεδομένα άλλαξαν με υπαιτιότητα των Τούρκων και η συναυλία ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα, η Δέσποινα Βανδή αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της, καθώς ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ από τη σκηνή που θα τραγουδούσε.

Αμέσως μετά η Ελληνίδα τραγουδίστρια έδωσε της εξηγήσεις της για τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή. Σε ανάρτησή της στα social media, επιρρίπτει ευθύνες στους Τούρκους διοργανωτές ότι αλλοίωσαν τον χαρακτήρα της εκδήλωσης, μετατρέποντάς την σε μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτκή προσέγγιση.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», έγραψε η Δέσποινα Βανδή στα social media.

vandi-dilosi.jpg

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από την πόλη»

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, ο δήμαρχος ανέφερε στο κοινό: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ.
Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα. Ήρεμα και ειρηνικά όμως ελπίζω ότι δεν θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία εκείνης της χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά, τις σημαίες στην οποία έθαψαν πολλούς γιους».

Τουρκικά ΜΜΕ

Η ακαριαία αντίδραση της Ελληνίδας τραγουδίστριας που δεν έπεσε στην τουρκική παγίδα έγινε πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ

H Chumhuriyet το έχει 2ο θέμα στην ιστοσελίδα της με τίτλο Ελληνίδα τραγουδίστρια προσβεβλημένη από την τουρκική σημαία δεν ανέβηκε στην σκηνή - Δήλωση του Δημάρχου του Τσεσμέ

chumhurriyet.jpg

Ψηλά στα πρωτοσέλιδά της το θέμα και για την Huriyet με τίτλο: Αναιδής απαίτηση από Ελληνίδα τραγουδίστρια! Απαίτησε να κατέβουν η αφίσα του Ατατούρκ και την τουρκική σημαία. Δήμαρχος Τσεσμέ: Καμία δύναμη δεν τολμά να το ρίξει

hurieyet.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα