Εντοπισμός 10 αλλοδαπών στη Σύμη – Στα χέρια των αρχών δύο διακινητές

Στα 5.000 δολάρια η «ταρίφα» των διακινητών

Εντοπισμός 10 αλλοδαπών στη Σύμη – Στα χέρια των αρχών δύο διακινητές
1'

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης προέβησαν στον εντοπισμό 10 αλλοδαπών ανδρών (υπήκοοι Κουβέιτ) και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 38 και 26 ετών που είναι υπήκοοι Ουκρανία και Ρουμανίας / Μολδαβίας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την αποβίβαση αλλοδαπών από ένα ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή όρμου Πέδι Σύμης.

Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού (Π.Λ.Σ.) μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το ιστιοφόρο σκάφος χωρίς επιβαίνοντες καθώς και ένα βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Αρχικά το βοηθητικό σκάφος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Π.Λ.Σ., ωστόσο το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες του συνελήφθησαν.

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή τους 10 αλλοδαπούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 38χρονο και τον 26χρονο ως τους χειριστές - κυβερνήτες του ιστιοφόρου και ως τους διακινητές που τους μετέφεραν από την περιοχή Μαρμαρίδας Τουρκίας.

Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.000 χιλιάδων δολαρίων ο καθένας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή