Η φλούδα της μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει το τσίμπημα του κουνουπιού

Ένα κομμάτι φλούδας της μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει από το τσίμπημα ενός κουνουπιού

Η φλούδα της μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει το τσίμπημα του κουνουπιού
2'

Η μπανάνα που αποτελεί ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταμίνες (όπως βιταμίνη C και Β6) και μέταλλα (όπως κάλιο και μαγνήσιο), προσφέρει ενέργεια και αντοχή λόγω της περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ενώ βοηθάει στην πέψη λόγω των φυτικών της ινών και στην στήριξη της καρδιαγγειακής υγείας. Επιπροσθέτως μπορεί, επίσης, να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Ωστόσο, η φλούδα της μπανάνας, το κομμάτι που δεν τρώγεται μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση που κάποιο κουνούπι σε τσιμπήσει καθώς μπορεί να σε ανακουφίσει από τον έντονο κνησμό καθώς φέρει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες.

Πώς λειτουργεί; Εύκολα, απλά και γρήγορα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις ένα κομμάτι από τη φλούδα και να το τρίψεις απαλά -από την εσωτερική πλευρά της- πάνω στο σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι. Άφησε τα υπολείμματα από τη φλούδα πάνω στο δέρμα σου για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνεις καλά με νερό.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σε τσιμπήσει κάποιο κουνούπι και θα τυχαίνει να τρως μια μπανάνα (ή και όχι) ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει διαφορά στην αποτελεσματικότητα από άτομο σε άτομο καθώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο δέρματος. Σε περίπτωση που ο κνησμός είναι σοβαρός ή επίμονος, συνίσταται η χρήση ειδικών αντισταμινικών ή η συμβουλή με έναν επαγγελματία υγείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα απομεινάρια της μπανανόφλουδας μπορούν να μετατραπούν στο πιο θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή